Connect with us

Kultúra

Festival Piešťanské rendezvous prinesie veľa kvalitného umenia

Published

on

Reklama

Festival Piešťanské rendezvous prinesie v rámci svojho 17. ročníka veľa kvalitných vystúpení, koncertov, výstav a predstavení. Umelci z Čiech a Slovenska predvedú svoj talent v rámci bohatého programu od 1. októbra do 30. novembra celkovo štrnásť krát. Tešiť sa môžete na veľké mená, ale aj prekvapenia českej a slovenskej kultúrnej scény.

IMG_5737

Reklama

Festival slávnostne zaháji medzinárodná výstava Young Art Show 8 a výstava fotografa Yara M. Kupča, pokračovať bude predstavením Len si pospi miláčik a divadlo Bolka Polívky Brno odohrá Dámu na Balkóne. Koncerty odohrajú napríklad Ivan Tásler & IMT Smile a Jarek Nohavica. Orchester Cigánski diabli predvedie Carmen á la Gypsy devils spolu s tanečnou skupinou Credance a sólistami baletu Slovenského národného divadla. Diváci si budú môcť užiť aj mnoho ďalších vystúpení talentovaných umelcov.

CIN5383_w

Reklama

PROGRAM FESTIVALU:

2.10. o 19:oo Veľká sála
Slávnostné otvorenie medzinárodnej výstavy YOUNG ART SHOW 8
Moderátorka: Diana Hágerová.
Módna prehliadka kolekcií módnych dizajnérov – Andrea Pojezdálová, Veronika Kostková, Petra Pršová, Petra Kovácsová, Boris Kráľ a Calina Negrut. Vystúpenie klaviristu Jána Raua a rappera VLADISA. Počas vernisáže budú môcť návštevníci ochutnať špeciality z dielne študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.

6.10. o 19:00 Veľká sála – činohra
Georges Feydeau : LEN SI POSPI MILÁČIK Finta pána Ribadiera
Elegantná parížska dobová komédia, v ktorej neverný pán Ribadier obalamutí manželku a vydáva sa na zálety…
Réžia: Michal Vajdička Účinkujú : Diana Mórová, Ján Koleník, Tomáš Mašalír, Jozef Vajda, Zuzana Šebová, Marián Labuda ml.

9.10. o 19:00 Veľká sála – koncert
Ivan Tásler & IMT Smile ACOUSTIC

15.10. o 17.00 Veľká sála a foyer I. poschodie
STRETNUTIE
Reprezentačný program žiakov ZUŠ Stodulky Praha a ZUŠ v Piešťanoch spojený s výstavou výtvarných prác žiakov.

21.10. o 19:00 Veľká sála – koncert
Ondřej Brzobohatý – Identity tour 2015

26.10. o 9.30 Veľká sála – rozprávka pre deti
Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre Ľudmila Podjavorinská : ČIN – ČIN

27.10. o 19:00 Veľká sála – činohra
Divadlo Bolka Polívky Brno
PRO DÁMU NA BALKONĚ
Bolek Polívka ako večný lovec ženských sŕdc vo svojom autorskom predstavení.
Komédia plná neobvyklých situácií, gagov, dialógov a rekvizít.
Účinkujú: Boleslav Polívka, Jaromír Barin Tichý, Jiří Fretti Pfeifer, Luděk Horáček, Milan Král

Výstava 1.10. – 31.10. 2015 – Výstavná sieň
art on washi yaro m. kupčo a priatelia – vladimír brunton (cz), michal gorec (cz)

Výstava 1.10. – 31.10. 2015 – Galéria, foyer I. a II. poschodie
YOUNG ART SHOW 8 – medzinárodná výstava
68 mladých výtvarníkov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Rumunska, Ruska, Francúzska, Španielska, Škótska, Maroka, Indie, Stredoafrickej republiky a Mexika.

wth_20100607_9471

8.11. o 19:00 Veľká sála – koncert
Jarek NOHAVICA Hostia koncertu: Robert Kuśmierski z Poľska a Pavel Planka z Čiech
Koncert ostravského básnika a speváka Jaromíra NOHAVICU. Prvú pieseň napísal už v ôsmich rokoch.
Na gitaru hrá od svojich trinástich rokov, pričom pôvodne jeho otec chcel aby hral na husle, k tým ale nepriľnul. Vystriedal niekoľko zamestnaní než sa stal textárom na voľnej nohe. Skladal texty pre ostravských spevákov a kapely.V tejto oblasti sa preslávil textom „Lásko, voníš deštěm“ (v origináli „She’s Gone“ od skupiny Black Sabbath) pre Mariu Rottrovú, ale písal tiež napr. pre Věru Špinarovú. Počas koncertu zaznejú známe skladby, ale aj novinky z pripravovaného CD v sprievode vynikajúceho akordeonistu Róberta Kušmierského a perkusionistu Pavla Planku.

 

carmen1-1024x52511.11. o 19:00 Veľká sála – koncert
Carmen á la Gypsy devils
Orchester Cigánski diabli, Tanečná skupina CREDANCE a sólisti baletu Slovenského národného divadla predvedú nadčasový príbeh v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu.Tanečná dráma vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka ani vášnivé emócie. Príbeh žiarlivosti, ktorý nevyhnutne smeruje k tragickej smrti. Nadčasový príbeh ožije v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu. Romantické melódie Georgesa Bizeta zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski Diabli, jedného z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete, charizmatického cimbálového mága. Originálne diela, v ktorých majstrovsky spájajú folklór s ostatnými hudobnými žánrami (džez, etno, flamenco), dopĺňajú o výnimočnú virtuozitu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou ich umeleckého prejavu. Fúzia tanečného a hudobného sveta s rôznorodosťou hudobných žánrov a tanečných techník to je Carmen á la Gypsy Devils.

muller-15-rokov-bez-filipa-1200x52516.11. o 19:00 Veľká sála – koncert
RICHARD MÜLLER & BAND + Andrej Šeban
Richard Müller si pre fanúšikov pripravil unikátnu hudobnú lahôdku! Na jeseň štartuje turné s názvom „15 rokov bez Filipa“, aké Slovensko a Česko ešte nezažili! Dvaja hudobní velikáni, spevák Richard Müller a gitarista Andrej Šeban, si zaspomínajú na kamaráta, skladateľa, textára a jedinečnú osobnosť Jara Filipa. Jedinečné turné „15 rokov bez Filipa“ je hudobnou oslavou tvorby oceňovaného umelca, ktorý pred 15-timi rokmi predčasne odišiel. Autorom myšlienky unikátneho turné je Richard Müller, ktorý s Jarom Filipom prežil plodné tvorivé obdobie. Publikum si na koncertoch „15 rokov bez Filipa“ vychutná najlepšie skladby, ktoré Jaro Filip napísal pre Richarda Müllera, Richard pre Jara Filipa či skladby Jara Filipa pre Milana Lasicu. Keďže bol Jaro Filip známy aj svojím humorom a historkami, fanúšikovia sa môžu tešiť aj na množstvo vtipných spomienok na legendárneho hudobníka. Nenechajte si ujsť hity ako napríklad „Spočítaj ma“, „100 dní“, „Nebude to ľahké“ či „Cigaretka na dva ťahy“ v nových aranžmánoch!

Dancing-Queen25.11. o 19:00 Veľká sála – koncert
ABBA SLOVAKIA – Dancing Queen tour 2015
Koncert najlepšej revivalovej skupina zostavený z hitov ako Super Troper, Chiquita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen, Mamma Mia a ďalšie.Šesť členná a dve vokalistky = 8 vynikajúcich hlasov naživo.Nenechajte si ujsť výborný spevácky a umelecký zážitok.

30.11. o 19:00 Veľká sála – činohra
Divadlo A. Dvořáka Příbram
Neil Simon: Drobečky z perníku
Tragikomický príbeh s koncom plným nádeje. Simona Stašová ( v hlavnej úlohe) získala cenu THÁLIE 2007 za mimoriadny ženský javiskový výkon za úlohu Evy Mearovej.

-lt/foto: archív, Dom umenia, Peter Čintalan-

Populárne články