Connect with us

Kultúra

Festival Mórica Beňovského štartuje už v nedeľu

Published

on

Reklama

Collegium Wartberg a Slovak Double Bass Club o.z. v spolupráci Mestom Vrbové sú zakladateľmi nového hudobného festivalu Festival Móric Beňovský. Tento rok bude pozostávať z piatich koncertov, pričom prvý je na pláne už v nedeľu 18. februára. Sedem posledných slov od J. Haydna si môžete vypočuť v podaní Collegium Wartberg s umeleckým vedúcim Jánom Krigovským.

„Festival prinesie do mesta novú vlnu hudobného portfólia s garanciou najvyššej kvality. Garantom sú známe osobnosti hudobnej scény slovenskej i európskej. Výberom programov chce festival osloviť čo najširšie plénum. Nezanedbateľným faktom kvalitnej hudby je, že pozdvihuje a polepšuje ducha človeka. Ďalším cieľom festivalu bude aj sociálny pohľad na súčasný stav spoločnosti, ktorý bude osou s konkrétnym cieľom,“ hovorí J. Krigovský, ktorý je tiež členom organizačného tímu festivalu.

Reklama

Móric Beňovský ako najznámejšia osobnosť mesta Vrbové je symbolom odvážnosti a vytrvalosti v každom nečase spoločnosti. „Je pre nás osobnosť, ktorá je kultúrne a spoločensky vyspelá. Život dobrodruha doby je aj paralelou umelca a herca na scéne.
Tešíme sa na zrod nového diela vo Vrbovom,“ dodáva J. Krigovský.

Záštitu nad festivalom prebrala primátorka Mesta Vrbové. Tento rok sa vrámci neho uskutoční päť koncertov, keď prvý je na programe už v nedeľu 18. februára. Započúvať sa budete môcť do diela Sedem posledných slov od J. Haydna v interpretácii Collegium Wartberg.  Podujatie vyvrcholí rovnako koncertom Collegium Wartberg 9. decembra, pričom už teraz sa môžete tešiť na dielo World trombitas, kde na prirodzené lesné rohy bude hrať Rudoslav Linner. Oba tieto koncerty odznejú v kostole sv. Gorazda.

Reklama

Medzitým sú naplánované tri vystúpenia v Beňovského kúrii. Prvým bude Wiener Tafel Musik, druhým Cimbal band a tretím Magic voice.

-red-

 

Populárne články