Connect with us

Kultúra

Festival lokálnej hudobnej tvorby Piešťany Open MIC v prvú februárovú sobotu

Po dvojročnej pauze pozývame priaznivcov originálnej hudobnej tvorby na piaty ročník festivalu Piešťany Open MIC, ktorý sa bude konať 4.2.2023 v priestoroch ŽiWell Kursalon, Beethovenova 5.

Published

on

Reklama

Piešťany Open MIC je DIY festival lokálnej hudobnej tvorby, ktorý ponúka tradičné a alternatívne koncerty kapiel a pesničkárov. Podujatie je určené pre každého, kto chce predstaviť vlastnú tvorbu prostredníctvom krátkeho vystúpenia. Pre vystupujúcich je v definovanom časovom rozmedzí pripravené a zdarma poskytnuté ozvučenie s asistenciou profesionálneho zvukára.

História Open MIC festivalov siaha do 60. rokov minulého storočia, prevažne USA, kde sa v tom čase formovala alternatívna hudobná scéna. Konajú sa spravidla v baroch alebo reštauráciách a sú miestom stretnutí a improvizovaných vystúpení, ako aj miestom, kde hudobníci môžu predstaviť nové skladby a spoznať prvé reakcie publika.

Reklama

Okrem hlavného koncertu piešťanského skladateľa, hudobníka a producenta Jozefa Hnídzika alias JuJu Planet Dub so speváčkami Opera Divas (electronic, world music), na tohtoročnom Open MICu vystúpia Halabuk (pop-reggae), klipers (elektronický folk), Druhá Edícia Acoustic (folk), Evan Burgess & Veronika Smidova (folk) a Tu-har-gash (world music).

Reklama

Program Open MICu je do poslednej chvíle otvorený a prihlásiť sa môžete emailom cez info@piestanystreetart.sk alebo telefonicky na 0945 450 576. Pre účinkujúcich je pripravené jedlo a občerstvenie.

Organizátorom podujatia je občianske združenie Street ART o.z. Vstupné je dobrovoľný príspevok, minimálne 5 €. Vstupné môžete zaplatiť aj vopred na transparentný účet Street ART o.z., , s poznámkou Open MIC.

 

TS

 

 

Populárne články