Connect with us

Kultúra

Festival Brazil Visual začína už dnes v Piešťanskom pivovare

Published

on

Reklama

Festival brazílskych filmov a kultúry Brazil Visual tento týždeň začína svoju druhú polovicu púte Slovenskom. Organizátori tohto podujatia prezentujú diela, ktoré mali v krajine svojho pôvodu ako aj u odbornej verejnosti pozitívne ohlasy. Keďže juhoamerická kultúra nepatrí medzi známe, počas svojej zastávky v Piešťanoch zvolili experiment a namiesto premietania v bežných kinosálach vyrážajú za divákom do autentickej Piešťanskej pivárne. Už dnes o 18:00 si v pivovare môžete užiť slávnostné otvorenie festivalu, ochutnať brazílske špeciality a pozrieť prvý z filmov – Sivé mesto.

CC_2

Reklama

„Brazil Visual počas troch rokov ukázal juhoamerickú kultúru stovkám Slovákov a stále sa snaží hľadať nové cesty k divákovi. Aj preto sme si povedali, že šalamúnsky vyriešime dilemu medzi dobrým filmom a stretnutím s priateľmi pri pive tým, že festival uvedieme priamo v Piešťanskom pivovare. Je to miesto, kam by sme sa nebáli vziať ani našich brazílskych priateľov, ak by chceli, aby sme im ukázali našu kultúru,“ hovorí riaditeľka festivalu BRAZIL VISUAL Elena Seitlerová.

Piešťanský pivovar je trendovým miestom na stretávanie mladých, v ktorom sa tradične organizujú rôzne kultúrne podujatia. „Výnimočnosťou spojenia Piešťanského pivovaru a festivalu Brazil Visual však bude špeciálny nedeľný program pre deti s animovaným brazílskym filmom a tvorivými dielňami,“ dodáva Elena Seitlerová.

Reklama

bv program

Piešťany sa môžu tešiť na dávku troch mimoriadne atraktívnych brazílskych filmov z posledného obdobia. Festival otvorí vo štvrtok dokument Grey City – Sivé mesto o boji Street Artu a politikov o farebnosť mesta. Piatok večer sa diváci môžu tešiť na Rio 2096, držiteľa najvýznamnejšej ceny pre animovaný film, ktorý kombinuje tradičné postupy s japonským anime. V nedeľu festival v Piešťanoch uzavrie animák Chlapec a svet.

Organizátori na každý deň majú pripravené špeciálne bonusy. Štvrtkové otvorenie festivalu bude spojené s ochutnávkou brazílskych špecialít. Piatok projekcii filmu bude predchádzať Filmový kvíz Petra Konečného. Nedeľné dopoludnie s animákom bude obohatené o tvorivé dielne. Podrobný program festivalu nájdete v prílohe nižšie.

CC_1

„Filmy brazílskeho festivalu umožňujú estetický a kultúrny výlet do najväčšej krajiny Južnej Ameriky, piatej najväčšej krajiny sveta s 200 miliónmi obyvateľov rôznych etnických a náboženských skupín. Dúfam, že diváci budú chcieť vďaka filmom spoznať našu krajinu osobne, či už počas štúdií, služobných ciest alebo prázdnin,” povedala kultúrna atašé Veľvyslanectva Brazílskej federatívnej republiky Fernanda Magalhães Lamego.

Festival Brazil Visual organizuje občianske združenie Portugalský inštitút v spolupráci s Piešťanským pivovarom a O.Z. Kvas s podporou Filmtopia, Veľvyslanectva Brazílskej federatívnej republiky, Bratislavským samosprávnym krajom, Mesta Spišská Nová Ves, Sekcia portugalského jazyka Filozofickej fakulty UK, IOM, KC Dunaj, Kina Úsmev v Košiciach, Kina Mier v Spišskej Novej Vsi, a4-nultý priestor, Foajé, brazílskych spoločností na Slovensku: Microjuntas, Rudolph Usinados, spoločností Eventeam, Italmarket, Acaimania, Fax a Copy Zvolen, Albert Taxi, Academia Universum. Kinečko, PNky.sk, ZPIEŠŤAN.SK

-lt/zdroj: Tlačová správa-

Populárne články