Connect with us

Kultúra

Festival Apponyho leto v renesančnom kaštieli s návštevou knižnice

Published

on

Reklama

Apponyho letom nazvali organizátori nultý ročník multižánrového festivalu v renesančnom kaštieli Oponice, ktorý sa koná túto nedeľu. Podujatie ponúka divadlo pre deti i dospelých, vernisáž, koncerty aj prehliadku unikátnej knižnice prostredníctvom hraných príbehov.

Obec smerom na Topoľčany je vzdialená od Piešťan asi štyridsať kilometrov a miestom festivalu je Chateau Appony, renesančný kaštieľ v Oponiciach, obývaný Apponyovcami vyše šesť storočí. Súčasťou kaštieľa, ktorý sa po prestavbe zmenil na luxusný hotel, je zrekonštruovaná historická Bibliotheca Apponiana so vzácnym fondom v správe Slovenskej národnej knižnice, a tiež anglický park s hodnotnými drevinami.

Reklama

kastiel

Program Apponyho leta v nedeľu 21. septembra odštartuje už o pol druhej popoludní svojím vystúpením verklikár Ičo Gontko, po ňom sa predstaví Sisa Michalidesová s divadlom pre deti a dospelých, pripravená bude aj vernisáž slovenskej výtvarníčky Soni Mrázovej a koncert harfistky Márie Kmeťovej s gitaristom Pavlom Berezom. Medzi programom budú mať možnosť návštevníci navštíviť ojedinelú Apponyovskú knižnicu, prehliadka ktorej je spojená s hraným príbehom. V podvečernom programe vystúpia dve výnimočné slovenské speváčky – o 16,30 h to bude Jana Hubinská a po nej o 17,45 h vychádzajúca hviezda Sima Martausová.

Reklama

(red)


10380063_10203424579068082_3823070335066923745_o[1]

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články