Connect with us

Kultúra

Fascinujúca tanečná show 5 Doors vypukne už zajtra

Published

on

Reklama

Dom umenia bude v piatok 2. decembra dejiskom fascinujúcej broadwayskej tanečnej show 5 Doors, počas ktorej budú hrať hlavnú úlohu nielen fantastickí tanečníci, ale aj hra svetla a tmy. Predstavenie v sebe spája tanec, divadlo, humor, špeciálne efekty a ešte mnoho ďalšieho prinesie projekt, ktorý mohli doteraz diváci vidieť len v Las Vegas. Divákov nadchnú prvky ľudového tanca, hip-hopu, ale aj írskeho stepu. Ak máte radi tanec a chcete si užiť nefalšovanú energiu mladých sólistov, určite sa vyberte do Domu umenia. 

Reklama

Villa Negra Productions z Budapešti zostavila na scénu revue na svetovej úrovni s názvom 5Doors. Premiéra sa konala v Bratislave. Choreografi 5 Doorsu – Réka Gothár a Péter Bakonyi – smelo miešajú štýly a scénu využívajú maximálne. Na javisku sú v polkruhu umiestnené dvere, ktorých rámec zakrývajú LED pásiky, miliónmi malých svetielok, ktoré zobrazia oheň, vodu, tajomnú atmosféru, romantiku, zábavu i všetky farby dúhy. Svetelní kúzelníci 5 Doorsu nám postupne ponúkajú pohľady, neodhalia naraz všetky vymoženosti high-technológie. Scéna doplňuje choreografiu jemne a s vkusom.

5door

Reklama

V produkcii vystupuje 12 tanečníkov, ktorí sú svetoví rekordéri v rýchlom prezliekaní sa (10 rôznych kostýmov), a v neposlednom rade sú vynikajúci vo svojej profesii, rovnako keď treba predvádzať pomalú lyrickú ako aj dynamickú rýchlu časť. Potrebujú technické zdatnosti, pretože choreografi často kombinujú štýly počas jedného tanca, show-dance pobláznia prvkami maďarského ľudového tanca, alebo charleston s discom. Tanečníci tancujú s takou prirodzenosťou, že necítime obrovské množstvo práce, ktoré predstaveniu zrejme predchádzalo. Program sa hemží aj vtipnými filmovými narážkami a diváci v ňom uvidia kovbojský súboj, spomalené bežecké preteky na hudbu Vangelisa, ale choreografi nevynechali ani tanečné filmy ako napríklad Flashdance.

-lt/Zdroj: Dom umenia, Villa Negra Productions-

Populárne články