Connect with us

Kultúra

Džezový rok odštartujú Rakúšania, Tomáš zaspieva a prídu aj fešáci Bugala s Valihorom

Published

on

Reklama

Jazzové menu v Kursalone bude v najbližšom období plné pochúťok. Ôsmy ročník  piatkových džezových koncertov oficiálne odštartuje 16. marca o 20.00 h slovensko-rakúske zoskupenie Bernhard Wiesinger Quartet.

[singlepic id=26776 w=320 h=240 float=left]Mladý talentovaný saxofonista z Viedne spolu s najvyhľadávanejšími rakúskymi kolegami  Erwinom Schmidtom (hammond B3) a Christianom Havelom (gitara) či vynikajúcim slovenským bubeníkom Mariánom Ševčíkom sú zárukou mimoriadneho hudobného zážitku. Vstupné 3 eurá.

Reklama

[singlepic id=26775 w=320 h=240 float=right]Šťastnú cestu zaželáme v sobotu 17.3. o 20.00 h čerstvej piešťanskej Kultúrnej osobnosti roka 2011 – klaviristovi, skladateľovi, aranžérovi a dramaturgovi Tomášovi Gajlíkovi. V Art Jazz Gallery odohrá pred odchodom za veľkú mláku rozlúčkový koncert pod názvom H&G Trio v zložení Tomáš Gajlík (piano, vocoder), Dávid Hodek (bicie), Ján „Cuco“ Gajlík (basa). Okrem zaujímavých džezových aranžmánov známych rockových skladieb si pre návštevníkov pripravil aj novinku – spev s použitím vocodera.

Ďalšiu nádielku s príchuťou Ameriky chystá International jazz Piešťany n.o. aj o týždeň neskôr – v piatok 23. marca. Po návrate z New Yorku, kde nahrával cédečko s [singlepic id=26777 w=320 h=240 float=left]jednoduchým názvom Y, pripravil šnúru po Slovensku s novým zoskupením gitarista Michal Bugala. Michal Bugala New Trio Y Tour feat. Martin Valihora a Štefan Pišta Bartuš tvoria špičkoví slovenskí inštrumentalisti: Štefan „Pišta“ Bartuš – kontrabas a kúzelník s paličkami Martin Valihora – bicie. Začiatok piešťanského koncertu v Art Jazz Gallery Kursalon je o 20.00 h a lístok bude stáť 5 eur.

Reklama

Medzitým, samozrejme, pokračujú pravidelné hudobné chuťovky ako pondelkové JAM SESSION, OLDIES (15.3.), piešťanská SWING FORMATION (v stredu 21.3. o 20,00 h), CLASSIC SONGS (28.3.).

Pozývame Vás!

Adriana Drahovská, Kursalon, International jazz Piešťany

Populárne články