Connect with us

Kultúra

Dom umenia zažije fascinujúcu tanečnú show 5 Doors

Published

on

Reklama

Dom umenia zažije už v piatok 2. decembra fascinujúcu broadwaysku tanečnú show 5 Doors, počas ktorej budú hrať hlavnú úlohu nielen fantastickí tanečníci, ale aj hra svetla. Divadlo a tanec, zábavu, humor, špeciálne efekty a ešte mnoho ďalšieho prinesie projekt, ktorý mohli doteraz diváci vidieť len v Las Vegas. V strhujúcom predstavení spájajúcom ľudový tanec, hip-hop a prvky írskeho stepu sa predstavia mladí umelci, ktorí budú všetci vystupovať ako sólisti. Zapojiť sa môžete aj do našej súťaže, vďaka ktorej vyhrá jeden šťastlivec dve vstupenky, súťažnú otázku nájdete na konci článku.

5door

Reklama

Villa Negra Productions z Budapešti zostavila na scénu revue na svetovej úrovni s názvom 5Doors. Premiéra sa konala v Bratislave. Choreografi 5 Doorsu – Réka Gothár a Péter Bakonyi – smelo miešajú štýly a scénu využívajú maximálne. Na javisku sú v polkruhu umiestnené dvere, ktorých rámec zakrývajú LED pásiky, miliónmi malých svetielok, ktoré zobrazia oheň, vodu, tajomnú atmosféru, romantiku, zábavu i všetky farby dúhy. Svetelní kúzelníci 5 Doorsu nám postupne ponúkajú pohľady, neodhalia naraz všetky vymoženosti high-technológie. Scéna doplňuje choreografiu jemne a s vkusom.

V produkcii vystupuje 12 tanečníkov, ktorí sú svetoví rekordéri v rýchlom prezliekaní sa (10 rôznych kostýmov), a v neposlednom rade sú vynikajúci vo svojej profesii, rovnako keď treba predvádzať pomalú lyrickú ako aj dynamickú rýchlu časť. Potrebujú technické zdatnosti, pretože choreografi často kombinujú štýly počas jedného tanca, show-dance pobláznia prvkami maďarského ľudového tanca, alebo charleston s discom. Tanečníci tancujú s takou prirodzenosťou, že necítime obrovské množstvo práce, ktoré predstaveniu zrejme predchádzalo. Program sa hemží aj vtipnými filmovými narážkami a diváci v ňom uvidia kovbojský súboj, spomalené bežecké preteky na hudbu Vangelisa, ale choreografi nevynechali ani tanečné filmy ako napríklad Flashdance.

Reklama

Súťažná otázka:

„Ako sa volá skladba od speváčky Irene Cara, ktorú preslávil tanečný film Flashdance?“

Svoje odpovede spolu s menom a mestom/obcou, kde bývate, telefonickým číslom nám pošlite mailom na adresu: redakcia@pnky.sk najneskôr do nedele 27. novembra do 24:00. Do predmetu správy napíšte “5 DOORS”. Víťaza spomedzi správnych odpovedí vyžrebujeme a jeho meno zverejníme v pondelok na našom portále www.pnky.sk.

-lt/Zdroj: Dom umenia, Villa Negra Productions-

Populárne články