Connect with us

Kultúra

Dom umenia otvára novú umeleckú sezónu

Published

on

Reklama

Dom umenia hostil v prvej polovici septembra filmový festival Cinematik, ktorý ešte  doznieva v návštevníkoch, avšak tento jedinečný stánok kultúry v Piešťanoch už ponúka ďalšie zážitky. Zajtra odštartuje ďalšia umelecká sezóna a v októbri sa môžete tešiť napríklad na festival Piešťanské rendezvous.

Reklama

V 22. septembra 2018 o 19:00 hodine bude slávnostne otvorená 38. umeleckú sezóna predstavením LENI v podaní hercov SND. Leni Riefenstahl stvárňuje Zdena Studenková, Johnnyho Carsona Ľubomír Paulovič, Bertha Eva Mária Chalupová (ako hosť) a Horsta Kettnera Peter Brajerčík (ako hosť). Zdena Studenková za postavu Leni Riefenstahl získala Cenu Dosky 2014 v kategórii Najlepší ženský herecký výkon sezóny 2013/2014.

Vo výstavných priestoroch si môžete pozrieť výstavy Ján Hubinský PSEUDOLOGIA FANTASTICA – maľba, kresba, plastika, objekt (GALÉRIA), Jozef Janiska (NE)ZNÁME TVÁRE – kresba (VÝSTAVNÁ SIEŇ), Akademický maliar Jozef Bubák SYMFÓNIA O ČLOVEKU – maľba (STÁLA EXPOZÍCIA – foyer II. poschodie).

Reklama

V septembri bude v Dome umenia účinkovať aj Umelecký súbor Lúčnica s programom „Z tvorby prof. Štefana Nosáľa“. Toto predstavenie je už vypredané, ale tí na ktorých sa nedostalo nemusia byť smutný. Už teraz si môžu kúpiť vstupenky na ďalší termín 30. novembra 2018 o 19:00 v pokladni DUP a cez www.ticketportal.sk.

Začiatok októbra bude patriť opere. V sobotu 6. 10. o 18.55 h začne priamy prenos z Metropolitnej opery New York z predstavenia Aida od Giuseppe Verdiho. Vidieť budete môcť príbeh etiópskej princeznej Aidy a egyptského bojovníka Radama, v ktorom sa Aida musí rozhodnúť medzi vernosťou svojej vlasti a láskou k mužovi, ktorý patrí k utláčateľom jej národa.

PR

Populárne články