Connect with us

Kultúra

Do Piešťan príde tínedžerský idol Jared Leto

Published

on

Reklama

Organizátori hudobného festivalu Topfest už poznajú meno prvého veľkého zahraničného interpreta. Bude ním americká skupina Thirty Seconds to Mars. Na letisku v Piešťanoch zahrá v sobotu 28. júna 2014.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mLqHDhF-O28[/youtube]

Reklama

Najväčší rockový open air festival na Slovensku už zverejnil jeden z ťahákov budúcoročného programu. Medzi headlinermi 11. ročníka bude aj americká formácia Thirty Seconds to Mars, ktorú miluje množstvo tínedžerov a mladých ľudí po celom svete. Za sebou majú vypredané koncerty prakticky na všetkých kontinentoch. Na Slovensku zahrajú rockeri Jared Leto, Shannon Leto a Tomo Miličevič prvý raz.

Populárna formácia má aj na Slovensku silné fanúšikovské zázemie. Zaujímavosťou je, že priaznivci kapely po celom svete tvoria vlastné, uzavreté spoločenstvo nazvané Echelon – rovnako ako jedna z piesní skupiny. K známejším skladbám než Echelon sa však radia songy Thirty Seconds to Mars ako The Kill, Kings and Queen a najmä Closer To The Edge.

Reklama

Lídrom formácie je charizmatický spevák a gitarista Jared Leto, ktorý je zároveň známy aj z filmového plátna. Hral v snímkach Alexander Veľký, Requiem for a Dream, Chapter 27 či Pán Nikto. Onedlho do kín príde aj jeho ďalší film Dallas Buyers Club. Jared nezanedbáva ani prácu na videoklipoch vlastnej skupiny – videá Thirty Seconds to Mars sú „malé filmy“, ktoré majú fiktívneho režiséra Bartolomewa Cubbinsa. Nejde o nikoho iného ako samotného lídra skupiny.

Okrem Jareda hrá v kapele aj jeho brat Shannon Leto, ktorý má na starosti bicie. Trojčlennú zostavu dopĺňa gitarista s balkánskymi koreňmi Tomo Miličević. Súčasťou skupiny je od roku 2003, keď uspel vo výbere spomedzi 200 uchádzačov.

V pôvodnom zložení začali Thirty Seconds to Mars oficiálne fungovať ešte v roku 1998. Doteraz má formácia na konte štyri štúdiové albumy – 30 Seconds to Mars, A Beautiful Life, This Is War a najnovší Love, Lust, Faith and Dreams, ktorý vyšiel len tento rok. Práve k nemu sa viaže obrovské celosvetové turné, ktoré skupina odštartovala v júni a potrvá aj v budúcom roku.

Text a foto: Tlačová správa agentúry Duna

Populárne články