Connect with us

Kultúra

Do Piešťan príde Energia 3. tisícročia

Published

on

Reklama

Témy spojené s energiou predstaví deťom netradičná výstava, ktorú onedlho prinesie aj do Piešťan EkoFond. V priestoroch Základnej školy na ulici E. F. Scherera ju môžu navštíviť od 3. do 28. novembra.

[singlepic id=21200 w=320 h=240 float=left]Žiaci základných a stredných škôl, pre ktorých je výstava Energia 3. tisícročia primárne určená, sa interaktívnym spôsobom oboznámia s alternatívnymi zdrojmi energie, metódami jej získavania, ale aj ich vplyvom na životné prostredie. Všetky informácie dostanú prostredníctvom hier, pokusov a praktických ukážok.

Reklama

„Je zrejmé, že v treťom tisícročí bude pre ľudstvo účelné a efektívne využívanie energie a jej zdrojov mimoriadne dôležité. Výstava má preto okrem informačného poslania tiež filozofický a etický rozmer – pomáha mladým ľuďom hľadať odpovede na otázky spojené so životným štýlom a jeho dopadmi na životné prostredie a prezentuje problematiku úspory energie v širšom kontexte,“ povedal Jean-Jacques Ciazynski, predseda Správnej rady neinvestičného fondu EkoFond, ktorý zriadila spoločnosť SPP.

Účasť škôl na výstave je bezplatná, registrácia pre skupiny s maximálne 25 žiakmi je možná na adrese www.platforma.ekofond.sk alebo www.ekofond.sk. Návštevníkom, ktorí budú mať záujem prekonzultovať možnosti energetických úspor v praxi, budú k dispozícii počas výstavy každú stredu od 13.00 do 17.00 h odborníci zo spoločnosti SPP ponúkajúci bezplatné energetické poradenstvo a konzultácie.

Reklama

Text: TS EkoFond

Populárne články