Connect with us

Kultúra

Divadelnú sezónu otvorilo Kvarteto najlepších slovenských hercov

Published

on

Reklama

Prehliadku výkvetu nášho herectva ponúkla piešťanskému publiku Činohra Slovenského národného divadla v nie príliš vydarenej komédii Ronalda Harwooda Kvarteto. Začala tak 32. divadelná sezóna Domu umenia.

[singlepic id=35509 w=520 h=350 float=center]

Reklama

V luxusnom domove dôchodcov sa stretli starnúce operné hviezdy, ktoré sa snažia prežiť čo najpríjemnejšiu jeseň života. Taký jednoduchý bol dej Kvarteta a ešte jednoduchší bol jeho humor. Sexuálne dvojzmysly z úst prvých dám slovenského herectva mali pravdepodobne osloviť čo najširšie publikum, ale značná časť zostala znechutená. Text britského dramatika, autora scenárov k oskarovým filmom Pianista alebo Skafander a motýľ, mohol určite ponúknuť viac ako ľahkú grotesku o starnutí.

Inscenáciu našťastie zachraňovali herecké výkony. Piešťanci majú iba málo príležitostí vidieť predstaviteľov staršej generácie slovenských hercov a preto na záver náležite ocenili neutíchajúcim potleskom Máriu Kráľovičovú, Božidaru Turzonovovú, Mariána Geišberga aj Emila Horvátha.

Reklama

Stalo sa už tradíciou, že Činohra SND otvára divadelnú sezónu Domu umenia. V budúcich rokoch, by však mohla piešťanským divákom ponúknuť aj niektoré zo svojich kvalitnejších predstavení. Určite ich má dosť.

[nggallery id=1934]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články