Connect with us

Kultúra

Deň architektúry: Stavby, ktorých pôvab a hodnotu rozoznáte až na druhý pohľad

Published

on

Reklama

Po vlaňajšom úspechu Dňa architektúry v tridsiatich českých a moravských mestách sa toto podujatie uskutoční aj na Slovensku, v Rakúsku a v Nemecku. Okrem Bratislavy, Viedne a Berlína aj v Piešťanoch.

[singlepic id=35513 w=520 h=350 float=center]

Reklama

Verejnosť má jedinečnú príležitosť objaviť miestne architektonické unikáty v sprievode odborníkov. Tí povodia záujemcov po výnimočných stavbách a upozornia na historické krajinné a urbanistické súvislosti. Vlani takýmto spôsobom oslávilo Deň architektúry 3-tisíc ľudí.

„Zaznamenali sme obrovskú odozvu zo strany návštevníkov, čo považujeme za pozitívny dôkaz záujmu o architektúru,“ povedala šéfka podujatia Marcela Steinbachová a dodala: „Snažíme sa predstaviť súčasnú architektúru rovnako ako upozorniť na kontroverzné realizácie či zámery. V mnohých mestách fungujú komunity ľudí, ktoré sa dlhodobo zasadzujú o kultiváciu svojho prostredia.“

Reklama

V Piešťanoch sa Deň architektúry uskutoční v nedeľu 30. septembra. Komentovaným cyklovýletom za významnými stavbami nášho mesta budú sprevádzať architektky Mária Topolčanská a Martina Kárová. Účastníci dostanú zaujímavé informácie o mostoch, parkoch a domoch, ktorých pôvab a hodnota sa často dajú rozoznať až na druhý pohľad.

Záujemcovia o tento netradičný nedeľný výlet sa stretnú o 15.00 h pri soche Barlolámača. Podujatie je zadarmo.

Text: mp/ts

Populárne články