Connect with us

Kultúra

Depart zahrajú v Elektrárni spontánny a prekvapivý jazz

Published

on

Reklama

Trojica Depart už vyše tridsať rokov je dôležitou súčasťou inovatívnej vlny v európskom jazze. Na turné, ktorého zastávku je aj Elektrárňa Piešťany predstavia Harry Sokal, Heiri Känzig a Martin Valihora svoj album s názvom Refire. Koncert sa uskutoční v pondelok 13. novembra a začína o 19.30 hodine.

Fanúšikovia jazzu poznajú Harryho Sokala aj vďaka jeho priateľstvu s Dodom Šošokom. Rakúsky saxofonista bol častým účinkujúcim na jeho piešťanských koncertoch a teraz sa do kúpeľného mesta vráti vďaka spolupráci s ďalším vynikajúcim slovenským bubeníkom – Martinom Valihorom.

Reklama

Toho kritici označujú za „elektrizujúci injekciu“ zoskupenia Depart. Spolu v roku 2014 vydali album Refire. Práve skladby z neho zaznejú aj v Elektrárni Piešťany. Album nesie autorský rukopis kontrabasistu Heiri Känziga. Nahrali ho vo Švajčiarsku a možno aj preto o Refire odborníci hovoria ako o pulzujúcej zmesi alpského folklóru a hudby z centra New Yorku.

„Naša hudba je stále nepredvídateľnou a opäť prekvapuje. V rámci presne vymedzených hraníc dostávame všetci traja vlastný priestor, čo živým koncertom dodáva napätie a spontánnosť. A tá udržiava našu hudbu nažive,“ hovorí Harry Sokal.

Reklama

Ako znie naživo album Refire si môžu fanúšikovia dobrého jazzu vypočuť už v pondelok 13. novembra v Elektrárni Piešťany. Vstupenky sú v predaji aj cez Ticketportal.sk.

-TS Elektrárňa Piešťany-

Populárne články