Connect with us

Kultúra

Crystal Castles, Jake Bugg a Scarecrow dopĺňajú line up siedmeho ročníka Grapu

Published

on

Reklama

Grape festival nedávno zverejnil ďalšie nové mená pripravovaného siedmeho ročníka. Na letisku v Piešťanoch sa počas druhého augustového víkendu prvýkrát v novej zostave predstavia Crystal Castles, svoju slovenskú premiéru si odbije aj britský „country boy“ Jake Bugg a francúzske zoskupenie Scarecrow.

Crystal Castles IMG_1072Surový lo-fi zvuk a živé vystúpenia plné elektrizujúcej energie vytvorili z Crystal Castles behom pár rokov legendu elektronickej scény. Po odchode vokalistky Alice Glass v roku 2014 to chvíľu vyzeralo, že projekt skladateľa Ethana Katha je v koncoch. Už rok na to sa však Crystal Castles vrátili na koncertné pódiá s novou speváčkou Edith Frances a tento rok plánujú vydanie už štvrtého štúdiového albumu. Na Slovensko sa v lete vracajú po šiestich rokoch a prvýkrát v novej zostave.

Reklama

 

Nový album pripravuje aj britská senzácia Jake Bugg. V roku 2012 sa ešte ako osemnásťročný so svojím rovnomenným debutovým albumom vyšplhal hneď na vrchol britského hudobného rebríčka a odvtedy nepoľavil. Iba 21-ročný muzikant pripravuje už tretí štúdiový album, ktorý nesie príznačný názov „On My One“. Jake sám napísal všetkých jedenásť skladieb, takmer všetky produkoval a nahral tiež väčšinu nástrojov.

Reklama

Jake BuggPre niekoho nepredstaviteľné spojenie bluesu a hip-hopu bravúrne predvádza francúzske hudobné tornádo Scarecrow. Kapela za šesť rokov svojej existencie odohrala vyše 500 koncertov v 15 krajinách a aktuálne má za sebou americké turné.

SCARECROW Web

Siedmy ročník Grape festivalu sa uskutoční 12. – 13. augusta na letisku v Piešťanoch. Medzi doteraz potvrdenými interpretmi sa nachádzajú Bloc Party, MØ, Netsky live, Milky Chance, Circa Waves, Jan Blomqvist a ďalší.

Zdroj: Tlačová správa organizátorov, ilustr. foto č.1: Lukáš Turňa

Populárne články