Connect with us

Kultúra

Cinematik ide do finále

Published

on

Reklama

Filmový festival Cinematik sa blíži do finále. Na sobotu a nedeľu je pripravených tridsať projekcií, komentovaná prehliadka, koncerty a samozrejme záverečný ceremoniál s vyhlásením výsledkov.

Predošlé dni keď Piešťany doslova v centre a okolo projkčných sál dýchajú festivalovou atmosférou zachytili kamery organizátorov. Nálada bola príjemná, uvoľnená, jednoducho taká piešťanská, keď máte chvíľami pocit, že nie ste uprostred Európy, ale skôr v nejakom prímorskom letovisku.

Reklama

Reklama

Čo vás dnes a v nedeľu ešte čaká? Tak napríklad dnes o 20:00 h v Dome umenia taliansko-francúzsky film Loro režiséra Paola Sorrentina, ktorý sa v najnovšom filme zameral na podnikateľa a bývalého premiéra Silvia Berlusconiho. Politická satira o moci je zároveň obrazom úpadku Talianska na začiatku 21. storočia.

V rovnakom čase sa v kine Fontána bude premietať Kapela režiséra Ladislava Kaboša.  Ide o voľné pokračovanie úspešného dokumentu Všetky moje deti a sleduje ďalšie osudy jeho rómskych hrdinov. Remeselne nadaný a organizačne šikovný Stano Čonka ešte nedávno pomáhal stavať v rómskej osade jednoduché murované domčeky. Teraz je manažérom vznikajúcej kapely a snaží sa zo všetkých síl, aby „sa jeho chlapci presadili na veľkom pódiu“ a ukázali svoj talent.

Vo Fontáne bude nasledovať od 23:00 h Filmová noc. Počas nej si môžete dopriať filmy Smrteľný hriech, Hounds of Love a Milujem ťa až na zožratie.

Priaznivci hudby sa v sobotu môžu tešiť na koncert skupiny Billy Barmann a nedeľu na Funny Faces.

Nedeľa odštartuje ArchitekTúrou, komentovanou prehliadkou Domu umenia o 9:30 h. Prvou projekciou bude v kine Fontána o 10:00 h film Pračlovek. Slávnostné odovzdanie cien je naplánované na 19:00 h a potom vo finále o 20:00 uvidíte film Všetci to vedia režiséra Asghara Farhadiho. Posledná projekcia festivalu začína o 21:00 h v Bažantkinematografe a bude ňou snímka Davida Wnendta A je tu zas.

Celkový program nájdete tu.
-th-

Populárne články