Connect with us

Kultúra

Ceny SOZA: Spievankovo porazilo Rytmusa

Published

on

Reklama

Detské skladby, ktoré milujú aj piešťanské deti predbehli v počte predaných nosičov aj Patrika Vrbovského, pochádzajúceho z nášho mesta. Ceny Slovenského ochranného zväzu autorského (SOZA) odovzdávali vo štvrtok v Divadle Aréna.

[singlepic id=3822 w=320 h=240 float=right]Spievankovo má vypredané koncerty po celom Slovensku podobne ako Rytmus, ale v uplynulom roku predalo viac hudobných nosičov. SOZA odovzdávala svoje ceny za roky 2011 a 2012. Zatiaľ, čo pred dvoma rokmi kraľoval rebríčku predajnosti Rytmusov album Fenomén, vlani dominovalo DVD Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho Spievankovo 3. Patrik Vrbovský vydal kompiláciu raritných nahrávok s názvom Jediný čo hreší 7. decembra 2012, Spievankovo 3 vyšlo o mesiac skôr.

Reklama

Projekt Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho je založený na nápaditom divadle, počas ktorého nenútia deti sedieť na svojich miestach, ale volajú ich k sebe na pódium. S týmto predstavením mali veľký úspech aj vo februári v piešťanskom Dome umenia.

Rytmus oslovuje staršie publikum, napriek vulgarizmom sú však často medzi jeho fanúšikmi aj deti. Tento Piešťanec je komerčne najúspešnejším raperom na Slovensku aj v Čechách.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=I4kEHZ5_IJo[/youtube]

(red)

Populárne články