Connect with us

Kultúra

Centrum sa opäť zmení na Buenos Aires, blíži sa ďalšia milonga

Published

on

Reklama

Argentínske tango vychádza z európskych a juhoamerických hudobných vplyvov, nemá prísne pravidlá a je založené na improvizácii. Návštevníkov a obyvateľov Piešťan zaujal tento tanec na Winterovej ulici už uprostred leta, v piatok 13. septembra sa do centra vráti opäť, v tomto roku naposledy. Milonga sa uskutoční od 18.00 h.

[singlepic id=47277 w=560 h=385 float=center]

Reklama

Argentínske tango sa v Južnej Amerike tancuje tradične na uliciach. Snom organizátorov piešťanskej milongy Vladimíra a Pavlíny Duranovcov bolo, zatancovať si tiež v uliciach. V Piešťanoch zorganizovali toto podujatie prvýkrát v polovici mája a veľký úspech mali aj jeho ďalšie pokračovania počas leta.

[youtube width=“560″ height=“350″]http://youtu.be/amIvC62POTU[/youtube]

Reklama

Argentínke tango sa podľa jej slov tancuje predovšetkým pre zábavu a nie na efekt. Aj tanečné páry, ktoré sa na pešej zóne naposledy predviedli, neboli profesionáli, ale nadšenci argentínskeho tanga. Ak sa chcete tento tanec naučiť aj vy, príďte v piatok 13. septembra večer na pešiu zónu. Podľa organizátorov milongy stačí zvládnuť šesť základných krokov a aj začiatočníkom to ide veľmi rýchlo.

V prípade nepriaznivého počasia sa milonga uskutoční v Kursalone.

[nggallery id=2495]

Text: mp Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články