Connect with us

Kultúra

Budeme si čítať

Published

on

Reklama

Projekt Celé Slovensko číta deťom poteší v utorok 5. novembra 2013 o 14.00 h aj malých pacientov v Adeli Medical Centre v Piešťanoch. 

[singlepic id=27195 w=320 h=240 float=right]Realizátori projektu pripravili asi hodinový program, ktorého hlavnými čítajúcimi hosťami sú významné osobnosti daného mesta, regiónu, umelci, spisovatelia, herci, športovci – jednoducho všetci, ktorí sú ochotní prečítať cca 4-5 minút z ich obľúbenej detskej knihy, pričom výber majú úplne vo svojich rukách. Projektu ide o zmysluplný návrat detí a ich veľkých čítajúcich ku kráse slova, ku knihe a k intimite rodinnej atmosféry, k rozhovorom.

Reklama

V nemocničných zariadeniach je program kratší, trvá asi 45 minút, aby sa nenarušil liečebný proces a aby sa deti neunavili, ale práve naopak – aby sa pobavili a potešili. V Adeli Medical Centre sa deti môžu tešiť na Michala Nikodema, Vierku Kučerovú, dizajnéra Michala Staška a predbežne účasť prisľúbila aj úspešná plavkyňa Martina Moravcová.

Projekt veľmi úspešne funguje vo viacerých krajinách Európy, aj sveta, napríklad v Poľsku už 11 rokov, v Čechách sedem. Na Slovensku je takmer na začiatku, realizuje sa s finančnou podporou ministerstva kultúry. Vlani sa čítalo v Banskej Bystrici, vo Zvolene a v Kováčovej, v Martine, v Žiline, v Košiciach, v Prešove, v Piešťanoch a v Bratislave.

Reklama

Text: Tlačová správa Adeli medical center (krátené) Ilustr. foto: Martin Palkovič

Populárne články