Connect with us

Kultúra

Branislav Jakubec vám dnes predstaví prírodu v srdci i v duši

Published

on

Reklama

Vo štvrtok 5. júla popoludní o 17:00 h sa v Dome umenia uskutoční vernisáž výstavy fotografií Príroda v srdci / v duši, ktorých autorom je Branislav Jakubec. Je súčasťou 65. ročníka zrazu Klubu slovenských turistov, ktorý dnes oficiálne otvoria o 20:00 h v Hudobnom pavilóne v Mestskom parku, pričom kultúrny program si môžete prísť vychutnať aj vy. Výstava potrvá len tri dni do 7. júla.

Reklama

Výstava fotografií Branislava Jakubca vám prinesie pohľad pokory, trpezlivosti a lásky k prírode. Je to prvá výstava B. Jakubca, ktorý v prírode hľadá ticho, pokoj a oddych. „Narodil som sa neďaleko na krásnych prírodou bohatých Myjavských kopaniciach. Od ranného detstva ma to neustále ťahalo do hory na lúky, stráne ku vode. V prírode som vedel stráviť neskutočné množstvo hodín. Len tak ticho sedieť pozerať do diaľav počúvať spev vtákov a hlasy zvierat. Príroda je moje všetko. Dalo by sa povedať, že je mojim lekárom. Bez nej by som si svoj život nevedel predstaviť,“ hovorí Branislav Jakubec.

Jeho prvé kroky ku fotografii viedli už na základnej škole v Krajnom, kde navštevoval fotografický krúžok. V tej dobe však nemal možnosť dostať sa k profesionálnej fototechnike, ako dnes, aby vedel zachytiť to, čo je jeho srdcu najbližšie. „Aj ked tento môj koníček nie je práve najlacnejšou záležitosťou, s odstupom času sa mi podarilo nazbierať potrebné financie na zakúpenie fototechniky, ktorá je potrebná pri fotení krajiniek a voľne žijúcich zvierat a vtákov,“ vysvetľuje autor, ktorý mal v roku 1989 autonehodu, po ktorej zostal trvale pripútaný na invalidnom vozíku. No ani to ho po ročnom pobyte strávenom v nemocničných a rehabilitačných zariadeniach neodradilo od toho, aby sa nevrátil ku mojim koníčkom.
„Fotím viac menej pre seba pre svoju radosť. V jeden deň mi však po zdielaní jednej mojej fotografie na sociálnej sieti moji kamaráti povedali, že mojou fotografiou zachytávam pekné momenty našej krásnej Slovenskej prírody a bolo by na škodu nepodeliť sa s nimi. A tak i s pomocou priateľov a milovníkov prírody akými je aj Michal Fiala, ktorému by som sa i touto cestou chcel veľmi pekne poďakovat vznikla táto foto výstava,“ dodáva autor.
-red-

Reklama

Populárne články