Connect with us

Kultúra

Bidelnica vystavuje zlatého Geparda

Published

on

Reklama

V Dome umenia v Piešťanoch vystavuje od polovice augusta manželská výtvarnícka dvojica Mária a Daniel Bidelnicoví. Výstava, ktorá potrvá do 27. septembra má názov Relax vo farbe.

[singlepic id=3680 w=320 h=240 float=left]„Je to taký výber, ktorý charakterizuje námety alebo témy, ktorými sa zaoberám. Je tu napríklad cyklus mojich čiarových kódov. Tak ako sa dnes označuje tovar čiarovými kódmi, tak ja nejako vnímam možno viac farby, farebné ladenia a harmonické akordy a preto som tu vytvoril moje farebné kódy. Je to vyjadrenie mojich farebných pocitov,“ hovorí na margo vystavených diel Daniel Bidelnica. Jeho manželka Mária Bidelnicová prezentuje na výstave svoju abstraktnú tvorbu, ktorou dopĺňa jej hlavnú profesiu, reštaurátorstvo.

Reklama

[singlepic id=3686 w=320 h=240 float=right]Na vernisáži výstavy zahral a zaspieval muzikant Peter Nagy, ktorý hovorí: „Ja mám rád Daniela a jeho farebnosť. On je v tých obrazoch taký veselý. Dnešné umenie, čo sledujem, si dosť zakladá na depresívnych veciach. On je v tých farbách strašne vyzývavý a tie farby sú strašne vzrušujúce. To je na ňom zaujímavé, niekomu sa to páči, niekomu nie.“

Výstavu kde okrem obrazov nájdete aj jeden objekt, zlatého Geparda, si môžete pozrieť ešte dva týždne, napríklad popri návšteve práve začínajúceho festivalu Cinematik.

Reklama

Autor: ht    Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=130]

Populárne články