Connect with us

Kultúra

Bažant Kinematograf do Piešťan opäť prinesie vynikajúce filmy

Published

on

Reklama

Putovný Bažant Kinematograf príde do Piešťan aj tento rok, vynikajúce filmy si budete môcť vychutnať už v polovici júla. Zelenobiely autobus vyráža na cesty už po dvanásty krát a v termíne od soboty 16. do stredy 20. júla premietne v našom meste Pelišky, Evu Novú, Stratený v Mníchove, Kobry a užovky a Wilsonov. Projekcie budú začínať každý deň o 21:00.

Reklama

Sobota 16. 7.
Pelíšky

Príbehy jednej historickej generácie – starnúcich rodičov, dospievajúcej mládeže a malých detí. Dej je zasadený do konca šesťdesiatych rokov – od jesene v roku 1967 do leta 1968 s krátkym epilógom presahujúcim do sedemdesiatych rokov. Pražská vilová štvrť Hanspaulka, jemná poetika a humor sú charakteristické pre mozaikové rozprávanie paralelných životných osudov troch generácií mužov a žien v zvláštnom období dejín pred okupáciou Československa v roku 1968.

Nedeľa 17. 7.
Eva Nová

Eva by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je vyliečená alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou.

Reklama

Pondelok 18. 7.
Stratený v Mníchove

Sir „P“, deväťdesiatročný papagáj šedý, ktorý kedysi patril Edouardovi Daladierovi,sa na pozvanie riaditeľa Francúzskeho kultúrneho inštitútu ocitne v roku 2008 v Prahe ako živá relikvia z časov Mníchovskej dohody. Sir „P“ po Daladierovi jeho hlasom dodnes opakuje niektoré dôležité vety a prehlásenia. Papagája za dramatických okolností unesie český novinár Pavol a na základe papagájových kontroverzných citácií Daladiera rozpúta medzinárodný politický škandál.

Utorok 19. 7.
Kobry a užovky

Užovka (Matěj Hádek) je ztratený vo svojom vlastnom živote. Je mu skoro štyridsať a nemá dievča ani prácu, pričom cíti, že má poslednú šancu so sebou niečo urobiť. Naskytne sa mu šanca, ktorú nehodlá premárniť. Jeho brat Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpovedné dieťa a feťák, bývajúci s večne opitou matkou (Jana Šulcová). Stavia vzdušné zámky a vykráda chatky. Vo chvíli kedy sa ukáže, že Užovka by mohol byť konečne šťastný sa objaví Kobra. Užovka sa mu rozhodne uštedriť poriadnu lekciu, situácia sa ale vymkne kontrole.

Streda 20. 7.
Wilsonov
Prvá svetová vojna práve skončila a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojenie mesta ku Spojeným štátom americkým a jeho premenovanie na Wilsonov na počesť svojho priateľa, prezidenta Woodrova Wilsona. Všetko klape až na jeden nepríjemný problém. V meste vraj útočí tajomný vrah, jeho obeti majú odkusnutý jazyk a s hrôzou zomierajú ešte skôr než dôjde k skutočnému napadnutiu. Miestny policajný zbor tápe a tak primátor požiada o pomoc krajinu za oceánom. Sam Wilson okamžite posiela príslušníka americkej FBI…

-lt/Zdroj: Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany, csfd.cz/Foto: archív-

Populárne články