Connect with us

Kultúra

Analogrunner vydal EP – miniturné zakončí v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Analogrunner a vokalistka Possimiste vás svojim koncertom v Piešťanoch potešia v sobotu 23. marca na záver minuturné Kolorika Tour. Vizuálne ich doplní slovenská výtvarníčka Kriss Sagan. Akcia začína v Regal Terasa o 20:00 h.

Reklama

Producent, remixér a milovník analógových mašiniek Analogrunner, ktorým je Piešťanec Matúš Bluem, vydal v začiatkom marca vinylovú platňu s názvom Kolorika EP vo vydavateľstve Deadred records / Starcastic. EP obsahuje 4 autorské skladby a 3 remixy.

Pri tejto príležitosti sa rozhodol usporiadať tour. Pozval na ňu svoju dvornú vokalistku Possimiste – Estónsku vílu žijúcu v Reykjavíku. Aktuálne vydala nový singel Cards a uplynulú jeseň absolvovala koncertnú šnúru v Indonézií a New Yorku. Na rok 2020 pripravuje vydanie debutového albumu Youniverse, na ktorom spolupracuje s umelcami z celého sveta.

Reklama

Hudbu prepojí vizuálne umenie

Koncerty oboch umelcov budú prepojené a navzájom sa budú dopĺňať v rôznorodej zvukovej skladačke. Vizuálne im bude sekundovať Kriss Sagan – slovenská výtvarníčka a animátorka. Aktuálne pôsobí v Budapešti, kde je na študijnom pobyte v MOME. Jej nenaratívny film Poetika Anima, mal svetovú premiéru na prestížnom medzinárodnom filmovom festivale vo Varšave. Krátky experimentálny film Chaos/Order bol zaradený do súťaže Iné vízie počas PAF Olomouc a ako velkoplošná projekcia predstavená na festivale Pukkelpop 2017 v Belgicku.

Analogrunner (bio)
Analogrunner, vlastným menom Matúš Bluem, je producent a hudobník, ktorý čerpá inšpiráciu a energiu z prírody a pohybu. Na scéne sa uviedol najprv elektronickým projektom Blue M, ktorý spočíval v generovaných modulárno-softwarových zvukových dobrodružstvách, a pokračoval ako Emah, inšpirovaný dubstep/garage vlnou dvetisícich rokov.
Súčasný Analogrunner vo svojej tvorbe kombinuje najrôznejšie zvukové zdroje: nahrávky vlastných detí a ich hračiek, svoje nedokonalé inštrumentálne pokusy na gitare a klavíri, či hudobníkov a vokalistov, ktorých v živote stretol a všetko to zabaľuje do vkusnej súčasnej elektroniky. V roku 2016 vydal na značkách Deadred a Starcastic debutové eponymné EP, na ktorom spolupracoval s estónskou speváčkou Possimiste. Dvoma skladbami prispel aj na výberovky súčasnej slovenskej hudby Ostrov hudby 2 a 3. Okrem vlastných skladieb je veľmi zručný remixér, vytvoril svoju verziu skladby O hore a vtáčkovi na album Jany Kirschner Moruša – Remixed, v minulosti sa blysol aj remixami pre Vec, Autumnist alebo Bulp.

TS / deadred.sk

Populárne články