Connect with us

Kultúra

AMOR KUBA – fotografie s dušou

Published

on

Reklama

„AMOR KUBA – fotografie s dušou“ má názov výstava slovenského fotografa Andreja Palacku z ciest po Kube, ktorá začína v mestskej galérii Fontána v utorok 3. februára vernisážou o 17,00 h. Kurátorom je Tomáš Ferech.

Palacko 2 webFotograf Andrej Palacko sa venuje reportážnej a umelecko-reportážnej fotografii už 30 rokov. Na konte svojej profesionálnej fotografickej kariéry má tisíce záberov z kultúrneho, umeleckého a politického života z viacerých krajín sveta. Profesionálne pôsobil nielen na Slovensku, ale aj v Nemecku, krajinou jeho mimoriadneho záujmu je v posledných rokoch predovšetkým Kuba.

Reklama

Jeho reportážne a umelecké vnímanie sveta, zachytené na fotografických obrazoch, je založené najmä na vnútornej citlivosti, v zmysle pre detail a v rozpoznaní jedinečnosti chvíle. Andrej Palacko nie je človekom drilu, jeho tvorba je výrazom citu pre vizuálne vnímanie sveta a človeka v ňom. Má dar stvárniť ho a podať aj iným najmä vďaka génom, tej zvlášnej a tajomnej danosti, jedinečne „namiešanej“ a darovanej rodičmi.  Vo svojom archíve má stovky publikovaných reportáží, fotografií, aj obrázky dosiaľ nepublikované.

Na exkluzívnych záberoch zachytil osobnosti z kultúrneho, umeleckého, športového a politického života (Fidel Castro, Joe Cocker, Stevie Wonder, Paul McCartney a ďalší).

Reklama

Výstava potrvá do 22. februára 2015. Galária je otvorená okrem pondelka denne od 10 do 18 h,  v sobotu a nedeľu od 13 do 18 h.

(Tlačová správa MsKs)

 

Populárne články