Connect with us

Kultúra

Alica Gurinová pozýva na výstavu Morocco Sketchbook

Published

on

Reklama

Úspešná výtvarníčka predstaví v Piešťanskom informačnom centre svoje skice a ilustrácie z ciest po Maroku. Výstavu s názvom Morocco Sketchbook otvoria 8. augusta.

alica maroco 2

Reklama

Absolventka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave už samostatne vystavovala napríklad v košickom Kulturparku. Jej práce videli aj v Annecy, Ljubljane, Belehrade a mnohých slovenských mestách. Na jeseň 2012 sa predstavila aj v rodných Piešťanoch s prvou oficiálnou výstavou skíc pod názvom Portugal Sketchbook.

Morocco Sketchbook je voľným pokračovaním utvárajúcim autorkin „fotoalbum“ z ciest, ale aj z jej každodenného života. Odráža tri týždne, ktoré strávila v Maroku. Vyobrazuje v nej ráz tejto rozmanitej krajiny, jej drsné podmienky, ale i zdanlivo komicky pôsobiace situácie prameniace z inej kultúry.

Reklama

Vo svojej tvorbe zachytáva vlastnú realitu, ktorú vtipne a uvoľnene obohacuje o ornamentálne a abstraktné prvky. Jej figurálne kompozície sú hravé a mnohokrát sprevádzané výstižnou typografiou. Hrá sa a zveličuje často aj banálne životné situácie v ktorých svoje objekty stavia do komickej až sarkastickej roviny. Jej prístup k ilustrácií je uvoľnený, hravý s istou dávkou nadsádzky a humoru.

[vimeo]http://vimeo.com/91400269[/vimeo]

(inf)

Populárne články