Connect with us

Kultúra

Aj “klobúčnici” majú radi Müllera

Published

on

Reklama

Zdá sa vám názov country festivalu – Lodenica – jednotvárny alebo nezaujímavý? Pregúlite očami, predstavíte si ten rytmus bez zmien, Nedvědovcov a všade dookola len starúchov, klobúky a opakujúce sa zlé počasie? Chyba. Richard Müller so slniečkom brnkli na novú strunku a latka stúpla.

[singlepic id=18777 w=320 h=240 float=left]Skupina Slniečko vystúpi až dnes, ale to druhé slniečko, v kuloároch Oskar, počas piatkového dňa doprialo ako návštevníkom, tak aj priaznivcom športu a skvelej zábavy. V areáli autocampingu Lodenica mysleli naozaj na všetky vekové kategórie a povahy. Deti sa bláznili na nafukovadlách, kúzlili v tvorivých dielňach, súperili na motokárach… Mládež si medzi sebou merala sily v športových turnajoch, zvedavci sa dozvedeli zaujímavosti z histórie Piešťan, členovia lesoochranárskeho zoskupenia VLK podnecovali priateľov lesa pomôcť zabraňovať devastácii našej krajiny, premietali sa filmy, dobrá kuchyňa myslela na milovníkov mäsa, zdravá výživa na vegetariánov. Ponuka prevýšila pestrosť a prívlastok rodinný sa k festivalu maximálne hodí.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=dRUQ52ebRRU[/youtube]

Ak ste obdivovali smelých jazdcov na koňoch vo filmoch a sami si niekedy predstavovali ako cválajú zasneženou krajinou, horúcim pieskom, či na brehu mora a doháňajú svoju lásku, bojujú so zločincami či zachraňujú život priateľ, prečo ste o tom doteraz snívali a ešte ste to nevyskúšali sami? I toto bola jedna z možností ako využiť voľnú [singlepic id=18800 w=320 h=240 float=left]chvíľu medzi skupinami. Pokiaľ však uprednostňujete rýchlosť a kone skôr pod kapotou, aj vaše oči sa mali na čom popásť. Na výkriky: „Sleduj ju! To je žena!“ sa otočil každý, kto bol v okruhu desiatich metrov. Dlhovlasé blondínky krotiace obrovské nablýskané mašiny nezaujali iba mužov.

Reklama

Trojdňový maratón country, folkovej a trampskej hudby v piatok podvečer narušil svojim vystúpením Richard Müller, ktorý zostal oblečený a naozaj sa “hecol“. Ten dych, ktorý chytil počas koncertu bol neviem odhadnúť koľký v poradí, či druhý, piaty alebo desiaty, ale jednoznačne zaujal. 12. septembra začína jeho jesenná šnúra [singlepic id=18808 w=320 h=240 float=right]koncertov pod názvom Potichu Tour 2. Potreboval sa pred ňou ešte poriadne vyšťaviť? Pavol z Piešťan komentoval jeho koncert slovami: „Ani klobúčnikov už nebaví dookola počúvať len “chtěl jsem to ráno, kdy naposled snídal…“ Ukázali, že aj oni majú radi Müllera a organizátori by mohli pouvažovať nad tým, či by nechceli tento festival posunúť inam, predstaviť nový rozmer žánrov.“ Počas predposlednej piesne Srdce jako kníže Rohan sa roztancovala i polovica dovtedy sediacich divákov a potlesk po koncerte mohli počuť takmer od Hlohovca až do Prahy. Famózne.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=R0GHbNor97E[/youtube]

Po Müllerovi nemalá časť publika odišla a pokračovalo sa v countrení. Bolo veľmi milé sledovať ako sa zaľúbeným dvojiciam pre veľkosť svojich klobúkov len horko-ťažko darilo pobozkať, pretože, čím bližšie sa k sebe priblížili, tým vyššie ich klobúky z hlavy cestovali. Večerný program spestrila ohnivou šou Daniela Dvorská z Vrbového, s ktorou sme vám nedávno priniesli rozhovor.

Piatkovú úspešnosť programu utvrdzuje počet návštevníkov, z ktorých väčšina sa možno ešte o kúsoček viac teší na dnes.

Autor: Tatiana Michalková Foto: Martin Palkovič, Tomáš Hudcovič, Ladislav Novák

REKLAMA

[nggallery id=1038]

Populárne články