Connect with us

Kultúra

32. ročník Sochy piešťanských parkov štartuje už zajtra

Published

on

Reklama

Pokračovanie jedinečného projektu zo 60. rokov minulého storočia odštartuje v piatok 27. júna. V KSC Fontána aj v exteriéroch budú vystavené diela viacerých autorov.

socha pn parkovPredstavia sa členovia známej sochárskej rodiny Bachoríkovcov i ocenení autori z ostatných ročníkov Vojtech Farkaš a Ladislav Gajdoš. Najnovšiu tvorbu z bronzu zastupujú diela Jána Ťapáka, Milana Lukáča či Roberta Szittaya. Mladšiu generáciu prezentujú František Bohunický a Dionýz Trosko. Nesmieme zabudnúť ani ženy-sochárky, v Piešťanoch vystavujú Renáta Sládeková, Naďa Mikolášiková-Ábelová a Erika Kučerová.

Reklama

V tomto roku sa prvýkrát prezentujú aj ocenení autori sochárskej časti neprofesionálnej súťaže Výtvarné Spektrum, ktorá mala v minulom roku päťdesiate výročie.

Sprievodným podujatím výstavy budú i tvorivé dielne detí z CVČ Ahoj a vystúpenia skupín Swing formation a Black diamond vo štvrtok 17. júna od 14.00 do 19.00 h.

Reklama

Výtvarný salón, umenie na Kolonádovom moste, poskytne návštevníkom i občanom mesta 19. júna od 10.00 do 16.00 možnosť obdivovať diela členov Výtvarného klubu pri Mestskom kultúrnom stredisku mesta Piešťany.

Vernisáž sa uskutoční v piatok 27. júna 2014 o 17.00 h pred Kultúrno-spoločenským centrom Fontána, v kultúrnom programe vystúpi kapela Bloue Note Jazz Band. Podujatie organizačne zabezpečuje Mestské kultúrne stredisko Piešťany a koná sa aj s finančným prispením Ministerstva kultúry SR.

Čítajte aj: Milenci sú najstaršou pamiatkou na Sochu piešťanských parkov

Text: Tlačová správa MsÚ (krátené)

REKLAMAheaven rest

 

Populárne články