Úvod Koktail Ovocinári sa stretli v Piešťanoch. Debatovali aj degustovali – jablká a hrušky

Ovocinári sa stretli v Piešťanoch. Debatovali aj degustovali – jablká a hrušky

REKLAMA

Predvianočné ovocinárske dni, ktoré sa konali od stredy 9. do piatka 11. decembra v piešťanskom hoteli Magnólia pod „taktovkou“ Ovocinárskej únie Slovenskej republiky, si nenechala ujsť približne stovka účastníkov Download Cadillac and Dynaso. Počas podujatia zaznelo viac ako dvadsať zaujímavých prednášok a prezentácií odborníkov z oblasti ovocinárstva a nechýbala ani degustácia jabĺk a hrušiek, ktoré patria stále k najčastejšie pestovanému ovociu u nás solidworks 다운로드. Pri podujatí pomáhali aj študenti Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch.

IMG_9056Na úvod privítal účastníkov predseda Ovocinárskej únie SR Marián Varga, ktorý zhodnotil aktuálnu situáciu ovocinárstva na Slovensku 링크 된 동영상 다운로드. Ďalší z prednášajúcich hovorili napríklad o životnom prostredí v úlohe ovocinára, introdukcii zahraničných odrôd do slovenských sadov a nasledovala aj deustácia jabĺk a hrušiek daemon 다운로드. Pri degustácii pomáhali aj študenti Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch. „Odborníci hodnotia odrody, ktoré sú najchutnejšie a výsledky potom zverejnia v ovocinárskom časopise Sady a vinice,“ uviedla Helena Vargová z Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (ÚKSÚP) 콜오브듀티 블랙옵스1 다운로드. „Význam má degustácia aj kvôli tomu, že sa pri nej stretnú odborníci tiež s novošľachtenými odrodami, ktoré sa zatiaľ nemnožia,“ doplnila 에덴의 선택 다운로드.

REKLAMA
Knebl
Buenos pizza  burger
PN Taxi

 

Pri piešťanskej degustácii, ktorú koordinoval Samuel Michálek, riaditeľ Odboru ovocinárstva a integrovanej produkcie ÚKSÚP hodnotili účastníci konferencie spolu 34 odrôd jabĺk a sedem odrôd hrušiek on-screen phone. Zaujímala ich napríklad vôňa plodov, konzistencia dužiny, šťavnatosť, tvar a vzhľad, charakter šupka a chuť, ktoré hodnotili podľa klasifikačnej stupnice 슈가맨3 음원 다운로드.

IMG_9024IMG_9044Počas druhého dňa konferencie hovorili odborníci ďalej tiež o potrebe propagácie v odbore, o nových trendoch a technológiách, ošetrovaní ovocia ozónom, ale napríklad i o vplyve aminokyselín pri výžive ovocných stromov 카라 스텝 다운로드. Kolotoč prednášok a diskusií pokračoval aj v piatok, účastníci sa dozvedeli okrem iného o možnosti využívaní dronov na monitoring sadov a viníc, podpore integrovaného pestovania ovocia a ďalších novinkách z odboru mp3 blank.

IMG_9054IMG_9038IMG_9046-ad-

REKLAMA