Connect with us

Koktail

Najlepší guláš navarili Vlaštofky, červené víno dalo ich gulášu jedinečnú chuť

Published

on

Reklama

Na brehu Váhu pri Saint Tropez Bare a Campingu Pullmann pod Červenou vežou sa v sobotu 25. júna napriek nie zrovna najprívetivejšiemu počasiu uskutočnili Majstrovstvá vo varení gulášu. Prihlásených bolo 15 družstiev, osem sa ich však nechalo odradiť počasím, a tak sa do súťaže zapojilo iba sedem statočných.

[singlepic id=15383 w=320 h=240 float=left]Súťažiaci prišli z Piešťan, Banky, Ratnoviec, Sokoloviec, Lúky, ale aj z Brna a Ostravy. Tímy Svedkovia gulášoví, Dino Team, Mastné oko, Pubkáči, Moribundus, Vlaštofky a Gurmáni navarili spolu cez 50 litrov gulášu, čo vystačilo na 150 porcií pre súťažiach a hostí. Minuloročný víťazný tím Boro team z Ratnoviec sa tento rok nezúčastnil.

Reklama

Počasie bolo všelijaké, chvíľu svietilo slnko, chvíľu pršalo, potom fúkal silný vietor a bolo zima. Pri kotloch však bolo príjemne teplo a hrialo aj víno určené do gulášu. Atmosféra bola výborná, vzájomné slovné hecovanie jej len prospievalo. Pozrite si video a posúďte sami:

[youtube width=“522″ height=“320″]http://www.youtube.com/watch?v=x-KHc8Aoi2w[/youtube]

Reklama

A kto vyhral? Na treťom mieste sa umiestnilo družstvo Gurmáni z Ratnoviec. Tí získali aj špeciálnu cenu za najsympatickejšie družstvo. Druhé miesto získal tím Moribundus zložený zo súťažiacich z Brna a Ostravy. Varili typický český guláš, kde dôležitou ingredienciou bola slanina. Víťazom sa stal tím Vlaštofky (Piešťany, Lúka, Sokolovce), [singlepic id=15362 w=320 h=240 float=right]ktorého guláš oslovil porotu jednak po estetickej stránke, ale ešte viac po chuťovej. Tajomstvom šéfkuchára bolo červené víno, ktoré dodalo gulášu výnimočnú chuť. O tom, kde hľadať kandidátov na víťazstvo hovoril už názov tímu, pretože ten bol pôvodne Profíci bez čapice, avšak po niekoľko násobnom prenášaní kotla a schovávaní sa pred dažďom sa tím rozhodol pre zmenu, a tak sa premenoval na Vlaštofky.

Atmosféru podujatia si môžete pozrieť vo fotogalérii, ale chuť guláša vám žiaľ sprostredkovať nevieme. Nabudúce príďte určite pozrieť osobne.

[nggallery id=859]

Text a foto: T. Hudcovič

 

Populárne články