Koktail
Dobrú chuť: Tekvicová polievka
Táto polievka Vás očarí nielen svojou farbou, ale aj vynikajúcou chuťou. Je veľmi jednoduchá, rýchla a vhodná aj pre najmenšie deti. Dobrú chuť!
Na štyri porcie potrebujeme: 1 tekvica Hokkaidó, 1 cibuľa, 2 väčšie mrkvy, 2 zemiaky, 2 lyžice olivového oleja, soľ, čierne korenie, tekvicové semienka
Postup: Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky a mrkvu. Umytú tekvicu rozpolíme, dužinu vydlabeme, nakrájame na mesiačiky a potom na kocky. Nešúpeme, len ak je povrch odretý, tak ho odkrojíme. Nakrájanú tekvicu pridáme do hrnca, premiešame, zalejeme vodou a varíme cca. 20 minút.
Uvarenú zeleninu rozmixujeme, ak je polievka veľmi hustá, pridáme vodu. Osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Podávame s nasucho opraženými tekvicovými semienkami a olivovým olejom.
REKLAMA
Text a foto: Denisa Cvečková