Connect with us

Aktuality

Editorial: Týždeň na PNkách (7/2016)

Published

on

Reklama

Hoci v kalendári máme ešte oficiálne zimu, školákom v našom kraji už od včera začali jarné prázdniny. Uplynulý týždňom na PNkách však rezonovali najmä témy z prvého tohtoročného mestského zastupiteľstva. Zasadnutie bolo rozhodne búrlivé a niektoré z informácií, ktoré na ňom odzneli, sú stále aktuálne, preto sa im budeme venovať aj počas nasledujúcich dní.  

Ak teda s deťmi voľné dni trávite doma, na výber máte z niekoľkých tipov ako napríklad tábory, workshopy, herne a kino. A keďže v trnavskom kraji v posledných dňoch  úradovala aj chrípku, ktorá mala za následok nárast chorobnosti v kraji až o 76,8 %, dávajte si na svoje zdravie pozor.

Reklama

Pre všetkých, ktorých zaujíma dianie na miestnej politickej scéne, sme pripravili ešte pred konaním mestského zastupiteľstva „výcuc“ zo správ hlavného kontrolóra, podľa ktorých NKÚ na kontrolu do Piešťan nepríde  a  Mesto pri organizačných zmenách porušilo finančnú disciplínu. Vo štvrtok na zastupiteľstve bolo opäť rušno, plavci prišli bojovať za bazén i plávanie v meste a dozvedeli ste sa aj, že rozpočet mesta Piešťany je konečne na svete.

IMG_9752_resizeVo vystúpení občanov zazneli viaceré zaujímavé návrhy, napríklad výzva na odstúpenie primátora a jeho zástupcu. Jedna z členiek najväčšieho poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany poslankyňa Eva Wernerová zasa oznámila, že sa plánuje vzdať mandátu. Chce sa totiž venovať práci pre Služby mesta Piešťany ako krajinný architekt a v spolupráci s novým vedením tejto príspevkovej organizácie Mesta Piešťany začať napríklad s obnovou Mestského parku ošetrením drevín.

Reklama

Za doterajšie pôsobenie jej poďakoval prostredníctvom blogu Jozef Malík: Evka ďakujeme! Ďalší poslanci z tohto klubu však tiež neustávajú vo svojich aktivitách a chystajú napríklad štvrtkovú debatu „Ako nakopnúť turizmus“ . Podali tiež niekoľko uznesení, ako vysvetľuje napríklad Tomáš Hudcovič (NEKA – Spoločne pre Piešťany) tiež vo svojom blogu: Rozpočtové trampoty – koniec, alebo nový začiatok?

20160220_151622
Na záver týždňa sme sa venovali aj stále aktuálnej téme rozbitých ciest, na ktorých výtlky opravujú služby aj počas zimy. Nezabudli sme ani na malý pohľad do histórie a v našom seriáli o pamätihodnostiach mesta, v ktorých upozorňujeme najmä na oku lahodiace detaily, sme sa tentoraz zamerali na  Obytný dom – Stará lekáreň.

IMG_3273_resizePozvánok na kultúrne podujatia je v tomto ročnom období trochu pomenej, ale ak nemáte program na pondelok popoludní, nenechajte si ujsť vernisáž v Dome umenia, kde budú vystavovať handicapovaní umelci. Porozprávali sme sa aj s obomi šéfkami našej jedinečnej ženskej speváckej skupiny Povoja, korá vydáva nové CD-čko a uvítala by aj „omladinu“. Súťaž o dva lístky na koncert Geišbergovcov síce už skončila, ale ich vystúpenie bude až dnes večer v Piešťanskom pivovare, a tak si ho ešte môžete užiť.

jazycenie v anglictine_resizeĎalší zaujímavý rozhovor viedol náš kolega Lukáš Turňa so šéfom občianskeho združenia KVAS, aktivistom, organizátorom rôznych podujatí a prevádzkovateľom dvoch originálnych priestorov v meste, Aurelom Rusnákom: ŽiWell nie je len bar, je to priestor napĺňajúci komunitné potreby…V rubrike Koktail sme priniesli aj Vaše príspevky ako Karneval rozžiaril celý Úsmev alebo Účastníci projekcie sa dozvedeli viac o svätom Tomášovi v Indii. Rovnako od čitateľov PNiek prišli tipy na to, že šikovné ručičky sa opäť stretnú v ŽiWlli a informácia: Materské centrum Úsmev otvára nové cvičenia.

IMG_4578_resizeAj športových „infošiek“ bolo v uplynulom týždni pomenej, no dozvedeli ste sa napríklad, že Havrani na záver sezóny hrajú bez troch hráčov, ďalej v Rugby: Slovenská únia získala nového generálneho partnera, ktorým je piešťanská firma a v netradičnom športe sa stal Filip Zeman najlepším Slovákom na premiérovom Downmalle v Bratislave. Naše Čajky si v príprave poradili s rumunským Klužom a darilo sa tiež florbalistom, ktorí včera večer pokorili na domácej pôde Dubnicu obdivuhodným skóre 9:3.
Nezabudnite, že PNky Vám prinášajú zdarma informácie sedem dní v týždni, na dnes máme ešte napríklad pripravený rozhovor s kandidátom za stranu OĽANO a držiteľom ocenenia Alanom Suchánkom a ďalšie zaujímavé témy chystáme aj v budúcom týždni. Ak máte záujem, podporiť prácu redakcie môžete formou objednávky reklamy pre Vašu firmu na našom webovom portáli.

Peknú, hoci upršanú, prázdninovú februárovú nedeľu želá za všetkých redaktorov

Adriana Drahovská

(pozn. red: autori fotografií sú uvedení pri jednotlivých článkoch)

Populárne články