Connect with us

Aktuality

Editorial: Týždeň na PNkách (2/2016)

Published

on

Reklama

Ani sme sa nestihli poriadne spamätať z príchodu roka 2016 a január sa už prehupol do svojej druhej polovice. Týždeň bol opäť bohatý na najrôznejšie udalosti a výber tých najzaujímavejších nájdete v našom editoriali. Informácie v ňom sú rozdelené prehľadne podľa rubrík a v závislosti od toho, kedy boli uverejnené. Prebehnúť sa dá naozaj rýchlo, ale vďaka prelinkovaniam si môžete témy, ktoré vás upútajú, prečítať aj podrobnejšie.

razusova2

Reklama

Druhý týždeň roka 2016 začal s dátumom s tromi jednotkami a 11.1. sme vám v rubrike Aktuality priniesli článok o vandaloch, ktorí zhodili značku na Rázusovej ulici. Venovali sme sa tiež aktualizácii termínov vývozu separovaných odpadov a vďaka kalendárom ste sa mohli dozvedieť, kedy budú z jednotlivých ulíc mesta odvážané plasty, tetrapaky, papier a bioodpady. Našich čitateľov zaujala správa o ospravedlnení primátora Holohovca Miroslava Kollára, ktorá sa týkala predĺženia termínu  vývozu odpadov, pre ktorú došlo k preplneniu smetných nádob.

IMG_2796_resize

Reklama

V utorok sme zverejnili článok týkajúci sa štúdie spoločnosti VUJE a Katedry elektroenergetiky Technickej univerzity v Košiciach, ktorá obsahovala rozsiahly výskum týkajúci sa elektromagnetického žiarenia. Dočítať ste sa v ňom mohli okrem iného o sile žiarenia a území mesta Piešťany i tom, kde je najsilnejšie. Ďalšia správa bola potešujúca najmä pre starších obyvateľov mesta, podľa nej má na Hlbokej ulici vyrásť zariadenie pre seniorov a podobne stavebnou tématikou sa zaoberal aj článok o obnove odvodňovacieho kanálu Kaluža.

IMG_9367

Mnohých obyvateľov ulíc Javorová, Brezová a Bratislavská možno v uplynulých dňoch budili zvuky silných detonácií. Polícia sa už venuje prípadu, kedy zatiaľ neznámy páchateľ pomocou výbušniny alebo pyrotechniky doslova roztrhal dva kontajnery na plastový odpad. Vo štvrtok sme publikovali článok týkajúci sa budovy Centroom, v ktorej ani dva mesiace po nariadení sanácie nezačali nutné zabezpečovacie práce. Z pozitívnejšieho súdka bol článok o miestnom dizajnérovi Michalovi Staškovi, ktorý v spolupráci s firmou Glass LPS vytvoril dva modely moderných kryštálových lustrov. Rovnako potešujúca bola informácia, že brigádnici pod vedením Michala Fialu si po takmer dvadsiatich rokoch vyskúšali ako sa bude sedieť na nových laviciach v Prírodnom kine Piešťany.

IMG_2462_resize

V piatok sme priniesli hneď tri články týkajúce sa polície. Prvý sa týkal hľadania nezvestnej ženy z Vaďoviec, ďalší informoval o kurióznom prípade spolujazdca, ktorému policajti namerali 1,17 promile a posledný priniesol nelichotivé zaradenie nášho okresu i Trnavského kraja na popredné priečky v štatistike spáchaných zločinov v uplynulom roku. Plavci a vodní pólisti sa dostali do ďalších problémov po tom ako sa Hotel Sorea rozhodol uzavrieť jediný krytý bazén, ktorý mali k dispozícii.

IMG_6026_resize[1]

IMG_9395Prvý deň víkendu sme sa zaoberali témou výrubu Paulovnie plstnatej v priestoroch Základnej umeleckej školy, na ktorý nás upozornil čitateľ. Venovali sme sa tiež správam polície, ktorá kvôli dvom vážnym nehodám v krátkom čase nabáda cyklistov, aby okrem svetiel používali aj ďalšie reflexné prvky.

12523080_656994577737003_2566534135709699253_n

Rubrika Kultúra priniesla najmä pozvánky na nadchádzajúce podujatia. Informovali sme o koncerte, ktorý už dnes zahrá v komunitnom centre ŽiWell hudobníčka AGU, o prvom hudobnom festivale tohto roka 22 DAYS AFTER a tiež divadelnej pohybovej komédii Pavla Seriša s názvom „Chutilo vám, páni?“.

993857_654760134627114_5890203592702475653_n

USMEV BEZOVEC

Mnohých čitateľov potešila správa v rubrike Koktail o rozbiehaní Jazyčenia v komunitnom centre ŽiWell. Najmä pre rodičov boli určené články o ukážkových masážach bábätiek a Rozprávkovej jazde na Bezovci, obe podujatia pripravilo Materské centrum Úsmev. Plesová sezóna už oficiálne začala a medzi inými poriada svoj už ôsmy ples aj Klub kaktusárov a pestovateľov sukulentov Piešťany. Milovníkov veľkých motoriek zase zaujala informácia o celoeurópskom zraze, ktorý sa uskutoční v júni v Campingu Lodenica.

GOLDWING

-lt/Foto: archív-

Populárne články