Connect with us

Aktuality

Auto zachytilo deti na priechode pre chodcov, polícia hľadá svedkov

Published

on

Reklama

Dve dievčatá utrpeli cestou do školy zranenia. Nehoda sa stala v utorok ráno pri Kamennej základnej škole v Hlohovci.

„Na priechode pre chodcov na Ulici Pribinovej došlo k stretu auta s dvomi maloletými dievčatami. 47-ročný vodič Volva S80 zachytil deti pravou prednou časťou auta. Pri nehode utrpelo 11-ročné dievča zlomeninu ruky a o rok staršia natiahnutie väzu pravého kolena. Za akých okolností došlo k nehode, polícia vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Reklama

V súvislosti s nehodou sa polícia obracia na občanov o pomoc pri zisťovaní priebehu nehody. Ak ste boli svedkami nehody, akékoľvek informácie o jej priebehu môžete nahlásiť na linku 158 alebo aj na dopravnú políciu.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli opatrní. Pravidlá platia pre všetkých rovnako. „Vodič motorového vozidla je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť voči chodcom, najmä deťom. Keď vstúpi chodec na vozovku a prechádza cez priechod, vodič mu má dať prednosť a pritom ho nesmie ohroziť. Chodci by mali brať ohľad na prichádzajúce autá a svoje fyzické schopnosti. Rodičom odporúčame, aby si s deťmi najskôr prešli trasu do školy a vysvetlili im všetky nástrahy na ceste a naučili ich, ako cez cestu bezpečne prechádzať,“ uzavrela hovorkyňa.

Reklama

Zdroj: KR PZ

Populárne články