Connect with us

Šport

Hokej: Nový tréner Havranov chce zlepšiť obranu

Published

on

Reklama

Dnes oficiálne predstavili nového trénera hokejového klubu ŠHK37 Piešťany. Stal sa ním 49 ročný český tréner Leo Gudas. Legendárny obranca má ešte ako hráč vo svojej zbierke bronzovú olympijskú medailu z Albertville, štyri bronzové medaile z majstrovstiev sveta, i dva tituly Majstra Československa. Ako tréner, či manažér pôsobil v českých kluboch – HC Berounští Medvědi, BK Mladá Boleslav, KLH Chomutov, SK Kadan a naposledy v HC Most.

_MG_9840 leo gudas w

Reklama

REKLAMA

10437730_857054850982531_5808655373408099410_n

Reklama

Na tlačovej konferencii nový tréner piešťanských havranov povedal, že momentálne nehľadal žiadne miesto, ponuka však prišla a jemu sa páčila, preto ju prijal. Je to preňho nová výzva. „Je tu dobrá partia chalanov. Tie posledné výsledky neboli také presvedčivé, myslím si, že chyba je v tom, že dostávali veľa gólov.  Preto sú tam, kde sú,“ konštatoval na margo situácie v piešťanskom hokeji Leo Gudas.

Nový tréner bol ešte ako hráč známy svojou tvrdosťou. Piešťanských hráčov nebude presviedčať, aby hrali príliš do tela. „Dnes sa to veľmi píska. Rozhodcovia sú na to úzkostlivý, ale budem vyžadovať, aby boli okolo brány trošku tvrdší, aby chránili brankára,“ hovorí nový tréner, ktorému sa slovenská extraliga páči a podľa neho je tu viacero šikovných hráčov v útoku. Problém vidí v obrane, čo nie je iba problém Slovenska, ale aj českej najvyššej súťaže, pretože sa viac trénujú ofenzívni obrancovia a defenzívni, ktorých je treba viac, nie sú.

„Playoff je jednoznačný cieľ. Nad nami sú tímy trošku odskočené, chcel by som aby mužstvo dostalo ráz v obrane, aby sme boli pripravení, keď sa dostaneme do playoff, aby sme nehrali zbytočnú úlohu, aby sme boli zdatným súperom, nech dostaneme kohokoľvek,“ povedal L. Gudas.

_MG_9836 lego gudas w

Text a foto: th

Populárne články