Connect with us

Aktuality

Odstrániť čierne billboardy má pomôcť exekútor

Published

on

Reklama

Bratislava bojuje s nelegálnymi reklamnými plochami ich odstraňovaním, Piešťany pošlú na vinníkov exekútora.

[singlepic id=34265 w=320 h=240 float=left]Tunajší stavebný úrad tiež eviduje niekoľko načierno postavených reklamných plôch. Podľa zákona ide o porušenie stavebnej disciplíny, za ktoré hrozí pokuta do vyše 13-tisíc eur.

Reklama

„V súčasnosti sa v Piešťanoch nachádzajú nelegálne reklamné zariadenia pri ceste II/499 v areáli autobazáru, jedno reklamné zariadenie menších rozmerov je po pravej strane tej istej cesty v úseku od odbočky z čerpacej stanice Fuel k okružnej križovatke a ďalšie dva billboardy sú pri ceste I/61 v smere na Hornú Stredu,“ informovala Barbora Piovarčiová z kancelárie primátora.

Billboardy podľa jej slov nestoja na pozemkoch mesta a niektoré z nich už radnica nariadila odstrániť: „Pokiaľ tieto zariadenia nebudú odstránené, výkon rozhodnutí budeme riešiť cestou exekútora.“ Bratislava odstraňovala v uplynulých dňoch reklamné pútače, ktoré stáli na mestských pozemkoch.

Reklama

Povolenie na umiestnenie reklamného zariadenia môže vydať radnica aj dodatočne. „Zo strany stavebného úradu sa priebežne uskutočňujú miestne ohliadky území pri štátnych cestách, ktorými sa kontroluje dodržiavanie vydaných povolení reklamných zariadení alebo nariadení ich odstránenia,“ uviedla Barbora Piovarčiová.

Do boja proti vizuálnemu smogu okolo ciest sa pustila aj podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová. Reklamy podľa jej návrhu musia byť od ciest vzdialené aspoň 250 metrov.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články