Connect with us

Aktuality

Punkáčov kontrolovala finančná správa. Nedostatky nezistila

Published

on

Reklama

Hneď v prvý deň konania festivalu Punkáči deťom prišla do areálu Lodenice colná kontrola. Bola zameraná na dodržiavanie ochrany spotrebiteľov. Pri predaji tovaru a poskytovaní služieb žiadne chyby neodhalila.

[singlepic id=32979 w=320 h=240 float=left]„Naše oprávnenia umožňujú napríklad skontrolovať bežné používanie elektronických registračných pokladníc na evidenciu tržieb podnikateľmi alebo preverenie odkiaľ pochádzajú tovary ponúkané na festivaloch kupujúcim. Tí, ktorí ponúkajú pohostinské služby sú mnohokrát viazaní povinnosťami, ktoré určujú zákony v oblasti spotrebných daní (predaj alkoholu, cigariet) sme tu na to, aby neboli spotrebiteľom ponúkané na predaj nebezpečné a zdraviu škodlivé výrobky,“ informovala Miroslava Slemenská z Finančného riaditeľstva SR.

Reklama

REKLAMA

Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Reklama

Potvrdila, že zistenia kontroly zamestnancov finančnej správy na festivale Punkáči deťom boli negatívne: „Kontrolou neboli zistené žiadne nedostatky.“

Inšpekcia bola podľa jej slov námatková. Podobné sa v tomto roku realizovali na aj na Pohode, Cibula feste v Holíči, Stupavskom širáku alebo počas Kultúrneho leta na jazere Kuchajda.

Po minulom ročníku Punkáčov deťom to bola už druhá kontrola štátnych orgánov na festivale. Na organizátorov si vtedy posvietil inšpektorát práce a za chýbajúce zmluvy s dobrovoľníkmi im hrozila pokuta do výšky 20-tisíc eur, ktorú im neskôr odpustili.

Už vtedy bolo jeho konanie ohrozené kvôli slabej návštevnosti. Tento rok neboli organizátori podľa našich informácií s počtom návštevníkov taktiež veľmi spokojní.

Text a foto: M. Palkovič

Populárne články