Connect with us

Šport

Plávanie: Malíková na Veľkej cene tretia

Published

on

Reklama

Minulý víkend 21. – 22. apríla sa Piešťanskému plaveckému klubu darilo na medzinárodných pretekoch Veľká cena Bratislavy. Jubilejného 50. ročníka sa zúčastnilo 43 plaveckých klubov, z toho 18 zahraničných, z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Slovinska, Rakúska, Malty a Izraela. Niektorým pretekárom sa tu podarilo splniť limity na Olympijské hry v Londýne alebo na majstrovstvá Európy juniorov.
[singlepic id=28810 w=420 h=320 float=left]V tejto silnej konkurencii sa takmer všetci plavci z PPK dostali do B finále. Juraj Bilený v ňom doplával 8. na 50 znak a Vanda Kaffková 6. na 50 prsia. Katarína Hollá vyhrala B finále v diciplíne 50 znak.
Naša najúspešnejšia pretekárka Agáta Malíková štartovala v B finále až 4x (a to aj napriek miernemu tréningovému výpadku kvôli zraneniu). Na 50 m motýlik bola v B-čku prvá, na 50 m prsia druhá, na 50 m znak štvrtá na na 50 m voľný spôsob šiesta.

V diciplíne 200 m polohový pretek sa prebojovala do finále A a celkovým tretím miestom sa umiestnila na stupni víťazov za Ivryovou z Izraela a slovenskou reprezentantkou Katarínou Listopadovou.
Autor: Eva Bilená

Reklama

Populárne články