Connect with us

Aktuality

Priatelia Čachtíc upracú cestu na hrad aj Čachtickú dolinu

Published

on

Reklama

Jarné upratovanie pokračuje aj v Čachticiach. Súčasne s čistením Čachtickej doliny sa Spolok Čachtického ringu rozhodol vyzbierať odpadky cestou na Čachtický hrad.

[singlepic id=28145 w=320 h=240 float=left] Okolie cesty znečisťujú neporiadni turisti, ale na niektorých miestach vznikajú aj čierne skládky, ktoré kazia dojem z výletu na obľúbenú pamiatku. Všetci, ktorým to nie je ľahostajné, sa stretnú v sobotu 14. apríla o 10.00 h na čachtickom námestí. Pridať sa môže každý. Stačí po ceste na hrad zdvihnúť zopár odpadkov.

Reklama

Ďalší dobrovoľníci sa stretnú v ten istý deň, 14. apríla o 9.00 h pred pekárňou v Čachticiach na podujatí Čistenie [singlepic id=28152 w=320 h=240 float=right]Čachtickej doliny, ktoré malo byť pôvodne 31. marca, ale z dôvodu zlého počasia sa presunulo. Zber odpadkov na úseku Čachtice – Višňové začne o 9.15 h. Popoludní je pripravené občerstvenie – guláš aj nealko a potom sa už začne lesonáučný program pre deti i dospelých. Účastníci spoznajú lesné prostredie pod vedením odborníkov, naučia sa rozoznávať semená drevín, nerasty, hmyz aj vodných živočíchov. Nebudú chýbať ani detské lesné hry a výstava poľovníckych trofejí. Podujatie organizuje občianske združenie Krajina Karpaty.

-inf-

Reklama

Populárne články