Connect with us

Aktuality

Festival Grape má byť opäť v Piešťanoch na letisku, ale naposledy

Published

on

Reklama

Grape Festival sa bude konať 7. až 8. augusta 2020 na letisku v Piešťanoch. Informovali o tom dnes organizátori podujatia. To si malo pre zvýšený počet letov hľadať nové miesto už pre nadchádzajúci ročník, avšak zmena festivalového areálu prebehne až v roku 2021.

„Po niekoľkomesačných rokovaniach a snahe nájsť riešenie, aby festival mohol ešte rok zostať na letisku Piešťany, sa to nakoniec minulý týždeň podarilo. Festival sa bude teda konať v klasickom termíne, aj keď za trošku sťažených podmienok, avšak časovo rovnakých, ako tomu bolo v roku 2019. Chceli by sme sa veľmi poďakovať najmä županovi Trnavského samosprávneho kraja Jozefovi Viskupičovi, ktorý zabojoval za festival a umožnil nám zotrvať ešte jeden rok na „domovskej pôde“. Rovnako ďakujeme aj cestovnej kancelárii Happy Travel, ktorá nakoniec aj pri zvýšenom počte letov umožnila konanie festivalu. V neposlednom rade patrí vďaka všetkým Piešťancom a vám, našim fanúšikom, ktorí ste pri nás stáli a držali nám palce. Ročník 2020 však bude definitívne posledným, ktorý sa uskutoční na letisku Piešťany, a tak sa v lete budeme s týmto priestorom lúčiť. Takže tému ročníka už môžete tušiť,“ informovali organizátori.

Reklama

Podľa ich slov sa dohodli so županom Jozefom Viskupičom, že sa spoločne budú snažiť nájsť vhodný priestor v Trnavskom kraji, kde by bolo možné sa presťahovať a do dvoch rokov pripraviť nový festivalový areál. „Priorita bude ostať v okolí Piešťan, a tak už spolupracujeme aj s pánom primátorom Petrom Jančovičom na nájdení priestoru. Nebude to, samozrejme, ľahké, keďže festival potrebuje plochu niekoľko desiatok hektárov. V každom prípade máme rok a pol na to, aby sme našli vyhovujúcu plochu, revitalizovali ju, vysadili trávu, dotiahli vodu a infraštruktúru, vysadili rýchlo rastúce dreviny… skrátka všetko, aby bol areál funkčný a čo najpríjemnejší pre návštevníka,“ napísali organizátori vo svojom poste na Facebooku.

TS/red

Reklama

Populárne články