Connect with us

Šport

Veslovanie: Kosák s tromi prvenstvami, Babač ako Sasha Baron Cohen

Published

on

Reklama

V sobotu 25. septembra sa priaznivci veslovania zo Slovenska a Čiech stretli v Piešťanoch na 28. ročníku medzinárodnej veslárskej regaty o Pohár SNP. Tieto preteky boli pôvodne plánované v máji, avšak pre veľkú vodu, ktorá zničila už pripravenú trať a pevný štart sa neuskutočnili. Ani minulú sobotu neboli podmienky pre silný vietor optimálne, ale pretekári z klubov VK Perun Ostrava, STU Bratislava, SVK Bratislava, VK Šintava a VK Sĺňava Piešťany si s mini dokázali poradiť.

[singlepic id=4638 w=320 h=240 float=left]Najúspešnejším pretekárom piešťanského veslárskeho klubu sa stal na domácich pretekoch Martin Kosák, ktorý vyhral skif dorastencov, skif juniorov a spolu s Richardom Vančom aj dvojskif dorastencov. Vančo v skife dorastencov skončil druhý a na stupne víťazov sa v tejto disciplíne postavil aj ďalší Piešťanec, Peter Strečasnký, ktorý skončil tretí. V párové štvorky dorastencov a juniorov pretekali spoločne. Domáca posádka v zložení Denis Miček, Peter Strečanský, Martin Petrovič a Martin Bojňanský vyhrala pred loďou z STU Bratislava a posádkou z SVK Bratislava.

Reklama

V skife mužov pretekal za Piešťany v súčasnosti najlepší slovenský veslár Lukáš Babač, ktorý sa momentálne pripravuje na novembrové majstrovstvá sveta na Novom Zélande. Lukáš poňal domáce preteky ako veľkú recesiu. S bokombradami, v ružových okuliaroch a v nemeckom drese, keď viac ako veslára pripomínal komika Sashu [singlepic id=4646 w=320 h=240 float=right]Barona Cohena, sa rozhodol nastúpiť na finále na poriadne starej lodi s drevenými veslami. Také držal naposledy v rukách pravdepodobne ešte niekedy v žiackych, alebo dorasteneckých časoch a odvtedy vývoj veslárskej techniky spravil neskutočný skok dopredu. Avšak ani to nestačilo jeho súperom s výnimkou Petra Lejka zo Šintavy na to, aby ho predbehli.

Párová štvorka piešťanských mužov v zložení Matej Šmída, Daniel Kraic, Lukáš Babač a Matúš Vančo skončila druhá, keď ich zdolali súperi z SVK Bratislava.

Reklama

Vo veteránskych disciplínach medzi sebou súperili domáci pretekári a veslári z Ostravy. Skif veteránov vyhral Piešťanec Tomáš Kubla, druhý skončil Jan Pešat Ostravy a tretí domáci Tomáš Hudcovič.

[singlepic id=4635 w=320 h=240 float=left]V štvorke mužov s kormidelníkom vyhrali pretekári z Ostravy, tí však mali výhodu v tom, že išli na lodi bez kormidelníka, keďže loď s kormidelníkom nebola k dispozícii. Ďalšie dve priečky obsadili domáci. Druhé miesto vybojovala posádka Eduard Drlička, Peter Mičutka, Miroslav Škulec a Branislav Jurga, tretí skončili Andrej Vičan, Martin Ulehla, Marián Klčo a Tomáš Kubla.

V disciplíne osma veteránov proti sebe nastúpili dve posádky poskladané z pretekárov viacerých klubov. V cieli ich od seba delilo len šesť desatín sekundy, keď prvá prišla loď spoločenstva VK Sĺňava Piešťany a Perun Ostrava v zložení Milan Rusnák, Peter Mičutka, Eduard Drlička, Miroslav Škulec, Branislav Jurga, Marin Milkov, Josef Zbořil, Jan Madyda a kormidelníčka Eva Drličková. Druhá skončila loď v ktorej sedeli pretekári Piešťan, Ostravy a SVK Bratislava – Andrej Vičan, Martin Ulehla, Marián Klčo, Tomáš Kubla, Norbert Šmondrk, Jan Pešat, Jiří Ertel a kormidelníčka Alexandra Vičanová. V disciplíne dvojskif veteránov mix sa závodu zúčastnili tri lode z Piešťan a prvenstvo si vybojovala posádka Milan Rusnák a Martina Rusnáková. Druhí skončili Branislav Jurga a Erika Jurgová a tretí Andrej Vičan a Ľubica Vičanová.

[singlepic id=4636 w=320 h=240 float=left]V skife trinásťročných žiačok skončila piešťanská pretekárka Tatiana Púterová druhá, keď ju o tri desatiny sekundy zdolala Patrícia Tichá z VK Šintava. V dvojskife žiačok vyhrali Monika a Patrícia Tiché zo Šintavy pred domácim párom Katarína Horváthová a Tatiana Púterová. Skif dorasteniek a junioriek bol spojený do jedného preteku. Vyhrala ho juniorka Irena Hlivová z SVK Bratislava, keď porazila dorastenky Klaudiu Čamborovú a Barboru Kopcovú. V skife žien opäť vyhrala juniorka Irena Hlivová a druhá prišla domáca Adriana Piknová.

V celkovom hodnotení klubov zvíťazil Veslársky klub Sĺňava Piešťany, pred STU Bratisalava a VK Šintava.

Autor: ht   Foto: hug(o)photo agency-Tomáš Hudcovič

[nggallery id=166]

Populárne články