Connect with us

Aktuality

Nemocnica má nového dočasného riaditeľa

Published

on

Reklama

Novým riaditeľom piešťanskej Nemocnice Alexandra Wintera je Róbert Mamrilla. Do funkcie nastúpil 10. júna po Márii Balkovej. Inštitúciu bude viesť najbližších šesť mesiacov.

[singlepic id=9107 w=320 h=240 float=left]„Nový riaditeľ bol dočasne menovaný podobne ako jeho predchodkyňa. Vo funkcii bude, dokiaľ sa nevyberie definitívne,“ povedala predsedníčka správnej rady nemocnice Katarína Cibulková. „Výberové konanie, ktoré bolo predtým, nebolo úspešné a vzhľadom k tomu, že v zmysle zákona môže byť riaditeľ poverený iba na šesť mesiacov, a uplynulo obdobie Márie Balkovej, bolo potrebné, aby bola vykonaná zmena,“ dodala Katarína Cibulková.

Reklama

Nové výberové konanie bude podľa nej vyhlásené čoskoro „… pretože nemocnicu treba zastabilizovať. Ale sme presvedčení, že aj nový pán riaditeľ má na to, aby situáciu v nemocnici stabilizoval.“

[singlepic id=9111 w=320 h=240 float=right]Za krátke obdobie, je Róbert Mamrilla už tretím, kto sa postavil do čela Nemocnice Alexandra Wintera. Začiatkom decembra vystriedala Eriku Chudú práve Mária Balková. K zmene prišlo krátko potom, ako čerstvý minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) menoval novú šéfku správnej rady poslankyňu Katarínu Cibulkovú (SDKÚ-DS). Novými členmi rady sa stali Ján Bielik a Ľudmila Kiššová. V rade zostali Daniela Suchánková a Ivana Drlíková. Správna rada vyhlásila výberové konanie na miesto riaditeľa nemocnice začiatkom roka. Na vhodnom kandidátovi sa však nezhodla.

Reklama

DOPLNENÉ: Súčasné zloženie Správnej rady Nemocnice Alexandra Wintera je nasledovné: JUDr. Katarína Cibulková, Ing. Ľudmila Kiššová, Ing. Blanka Bosá, MUDr. Alan Suchánek, Mgr. Magdaléna Kovačovičová.

 

Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Hudcovič

mamrilla

Populárne články