Connect with us

Kultúra

Potvrdené! Festivaly z Hornej Stredy sa sťahujú na letisko

Published

on

Reklama

K augustovému Grapeu pribudnú v júli na piešťanské letisko ďalšie dva stredne veľké festivaly. Toto je hip hop a Bee Free sa po rokoch sťahujú z Areálu vodných športov v Hornej Strede.

Obe podujatia majú rovnakých organizátorov. Tí novinku oznámili minulý týždeň v tlačovej správe: „Vzhľadom na snahu zvýšiť kvalitu a bezpečnosť, sme boli nútení sa [singlepic id=14611 w=320 h=240 float=left]porozhliadnuť po lepšej lokalite, schopnej zvládnuť zvýšené nároky aj na parkovanie a logistiku. Pre obľúbenosť, hudobnú históriu a dobrú dostupnosť, sme sa dohodli na usporiadaní festivalovej série v areáli Letiska Piešťany.“ Pôvodne plánované termíny sa nezmenili.

Reklama

Najväčším ťahákom na skorší, hip-hopový festival (1. a 2. júla) bude raper Ice Cube. Jeden zo zaklaateľov štýlu gangsta rap je zároveň hollywoodskou hviezdou – hercom (účinkoval v dvoch desiatkach filmov) a zároveň režisérom i scenáristom. Okrem neho sa na festivale predstaví takmer kompletná česká a slovenská špička tohoto žánru.

Filozofia Bee Free (29. a 30. júla) nie je o headlineroch, ale o voľnom stretnutí DJov a fanúšikov elektronickej hudby. Organizátori však na podujatie prekvapivo pozývaju aj [singlepic id=14610 w=320 h=240 float=right]rockerov a vyznávačov všetkých hudboných žánrov. Podujatie je podľa nich totiž o slobode a o oslave elektornickej tanečnej hudby. Počtom návštevníkov stále rastie, aj preto sa muselo už trikrát sťahovať.

Reklama

Nulové vstupné v posledných rokoch prilákalo takmer nezvládnuteľné množstvo účastníkov. Tí zanechali vlani pri ceste medzi Piešťanmi a Hornou Stredou množstvo odpadkov. Usporiadatelia mali čo robiť, aby ich odstránili.

Text: Martin Palkovič Foto: www.icecube.com a hugophoto agency

Populárne články