Connect with us

Novinky

Martin Pospíšil: „Cením si, že všetky hráčky poctivo trénovali.“

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok majú za sebou prvú časť letnej prípravy na sezónu 2016/2017. Piešťanské basketbalistky sa v júli venovali najmä zlepšovaniu individuálnych činností a odstraňovaniu nedostatkov. S priebehom prvej fázy letných zaberačiek je spokojný aj tréner Martin Pospíšil.

IMG_4987_resize

Reklama

Minulý týždeň sa skončila prvá časť letnej prípravy, ktorá sa zameriavala predovšetkým na zlepšovanie individuálnych zručností a odstraňovaní nedostatkov. Ako ste spokojný s jej priebehom?

S prvou fázou prípravy na novú sezónu som veľmi spokojný. Baby urobili výbornú prácu či už po silovej, kondičnej, ale aj basketbalovej stránke. V minulých sezónach sme v tomto období nikdy nepracovali s takýmto počtom hráčok. Vždy som mal v júni k dispozícii 3-4 hráčky. Niektoré boli v reprezentáciách a ďalšie sme ešte nemali podpísané. Teraz sme celú prvú časť prípravy odtrénovali so siedmymi hráčkami, čo je veľmi pozitívne. Niekomu sa to možno zdá málo, no mne osobne sa to ešte nestalo. Máloktoré tímy trénovali v tomto období spoločne, takže som rád, že sme tu mohli byť pohromade.

Reklama

Ďalšia fáza spoločného letného drilu začne v auguste, no určite ani na júl nedostali hráčky úplné voľno…

Dievčatá dostali individuálne plány, podľa ktorých budú pracovať počas júla. Následne sa v auguste stretneme a začneme už ostrú prípravu na novú sezónu.

Jedinou novou hráčkou, ktorá sa zatiaľ pripojila k tímu je Angelika Slamová. Ako ste zatiaľ spokojný s jej prístupom k tréningu?

Veľmi dobre. Angi trénovala poctivo. Mám veľkú radosť z toho, že jej pracovná etika je na takom vysokom stupni. Ale nie len u nej. Všetky baby ozaj tvrdo makali a mimoriadne si to cením. Treba však povedať, že táto časť prípravy bola bez tlaku. Bude však dôležité, aby hráčky zvládli aj ďalšiu časť, ktorá už bude o niečo náročnejšia.

Spoločne s generálnou manažérkou Bronislavou Borovičkovou pracujete na ďalších posilách. Môžete nám prezradiť v akom štádiu sa rokovania s ďalšími hráčkami aktuálne nachádzajú?

Od konca sezóny sa začalo pracovať na skautingu hráčok a na tom, aby sme rozanalyzovali potencionálne typy pre náš tím. Pracujeme na tom, máme určité možnosti a chceli by sme, aby sme mali káder čím skôr pokope. Nie je to však jednoduché, pretože hráčky si najskôr hľadajú pôsobenia v silných ligách, ako je Rusko, či Turecko. Chceme sa posilniť kvalitne, aby sme mohli splniť naše ciele, ktoré sú pred nami.

Piešťanským Čajkám skomplikovalo situáciu, že musia hrať kvalifikáciu o účasť v Európskom pohári. Kedy je reálne, že bude pokope celý káder, aby sa mohol spoločne pripraviť na súboje s maďarským PEAC Pécs?

Dúfame, že čím skôr. Chceli by sme basketbalovú časť letnej prípravy začínať s kompletným kádrom tak uvidíme, či sa to podarí. My nie sme klub, ktorý si ukáže na nejakú hráčku a hneď ju aj dostane. Musíme čakať, či sa nedohodnú v silnejších ligách. Pre mňa, ako pre trénera to určite nie je dobre, pretože musím čakať s vytvorením konceptu, ktorý chcem smerovať na dané hráčky. Verím, že sa v tomto posunieme čím skôr.

Letná príprava Čajok prebieha prvýkrát od začiatku v Diplomat aréne. Aké možnosti Vám zázemie novej haly ponúka na zlepšovanie?

Je to úplne niečo iné, ako pominulé roky. Prvýkrát začíname predprípravu, i prípravu v Diplomat aréne. Môže to presne splniť naše predstavy. Nič nám nebráni v tom, aby sme sa zlepšovali. Podmienky máme ideálne, či už je to hala, posilňovňa, regenerácia. Takisto som veľmi spokojný, že realizačný tím sa rozšíril o kondičného trénera a fyzioterapeuta.

-Piešťanské Čajky/Foto: Piešťanské Čajky, archív-

Populárne články