Connect with us

Novinky

Basketbal: Proti Popradu zabrali aj mladé nádeje Piešťanských Čajok a prispeli k výhre 92:34

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky privítali v stredajšom kole basketbalovej extraligy žien na domácej palubovke BAM Poprad. Vicemajsterky Slovenska si so svojimi súperkami bez problémov poradili a domov ich vyprevadili výsledkom 92:34.

Čajky vstupovali do stretnutia ako jednoznačný favorit a svoju úlohu potvrdzovali od začiatku zápasu. Hoci sa v úvode snažili Popradčanky držať s Čajkami krok, tie potvrdzovali svoju kvalitu a Popradu nedali žiadnu šancu. Tréner Pospíšil v zápase dal príležitosť najmä mladým slovenským hráčkam, ktoré sa mu odvďačili bojovným výkonom. Dvadsiatimi bodmi a štyrmi premenenými trojkami sa prezentovala Sabína Oroszová, ktorej sekundovala so 16-bodmi a desiatimi doskokmi mladá pivotka Rebeka Mikulášiková. Svoju minutáž využila aj Laura Horvátová, ktorá premenila tri trojky a v závere stretnutia ukázala prehľad v hre niekoľkými presnými asistenciami. Čajky napokon porazili Poprad jednoznačným rozdieľom 92:34 a upevnili si tak prvé miesto v extraligovej tabuľke.

Reklama

Piešťanské Čajky – BAM Poprad 92:34 (26:12, 47:21, 67:30)
Piešťanské Čajky: Oroszová 20 (4 trojky), Handy 14, Brown 10, Dudášová 8, Oliver 2 (Mikulášiková 16 (10 doskokov), Slamová 10, Horvátová 9 (3 trojky), Balážová 3, Košarišťanová) Tréner: Martin Pospíšil.
BAM Poprad: Theiner 9, Hadačová 7, Ivančáková 6, Drobná 4, Kudličková 3 (Grigerová 5, Tetemondová, Chripková, Sojáková, Kubová). Tréner: M. Černický.
TH: 16/15 – 12/8. Fauly: 13 – 13. Trojky: 9 – 2. Diváci: 230. Rozhodcovia: Doušek, Gálová, Fontányi. Štvrtiny: (26:12, 21:9, 20:9, 25:4)

Hlasy trénerov:

Reklama

M. Pospíšil, Piešťanské Čajky: Je dôležité, že sme potvrdili úlohu favorita aj výsledkom aj výkonom. Nám ide o to, aby sme sa každý zápas zlepšovali. Takisto sa chceme svojimi výkonmi ospravedlniť ľudom, ktorí nás povzbudzovali v kvalifikácii proti Pécsu a nemôžeme sa im odvďačiť účasťou v Európskom pohári. Veľmi si ceníme, že prišli aj dnes, ich podporu cítime a chceme im to vrátiť bojovnými výkonmi aj v takýchto menej atraktívnych zápasoch.

M. Černický, Poprad: Vedeli sme o kvalite domácich, no chceli sme skúsiť naše útoky. Čajky nám však agresívnou obranou málo dovolili. Zápas bol jednoznačnou záležitosťou domácich.

-Piešťanské Čajky/Video: TV Piešťanské Čajky – Pavol Jurák-

Populárne články