Connect with us

Kultúra

Po júnovom úspechu sa septembrový Lidožúr mohutne rozrastá

Published

on

Reklama

Po úspešnom júnovom, prichádza tento raz septembrový Lidožúr, ktorý už bude štvrtým v poradí. V sobotu 7. a nedeľu 8. septembra (warm up party už v piatok) sa môžete opäť skvelo zabávať na Lide. Organizátori chystajú program pre všetky vekové kategórie. Akcia sa koná súbežne s filmovým festivalom Cinematik, takže počas tohto víkendu môžete kombinovať rôzne druhy zábavy.

lidozur

Reklama

„Našim cieľom je pritiahnuť ľudí do prírody, k vode, k aktívnemu oddychu pri športe, hrám a relaxu pri príjemnej hudbe v príjemnom prostredí. Dlhodobým cieľom je opätovne vybudovať tradíciu koncertov a podujatí na Lide, napomôcť k rozvoju tohto miesta a vytvoriť priestor pre rekreáciu v blízkosti centra mesta s adekvátnym zázemím,“ vysvetľujú organizátori z občianskeho združenia Chyť sa roboty.

lidozur0Sobota dopoludnia bude patriť workshopom pre deti a rodiny. Bude sa hrať bedminton, stolnýtenis, strieľať zo vzduchovky. Pripravené sú tiež tvorivé dielne, modelovanie z hliny, súťaže, skákací hrad, interaktívne divadlo. Tieto aktivity zabezpečuje Centrum voľného času Ahoj a piešťanská Stredná priemyselná škola elektrotechnická. Organizátori taktiež chystajú výstavu fotografií, streetart, chillout a smäd budete môcť uhasiť v Lidožúr stánku či v čajovni.

Reklama

Popoludní od tretej hodiny vystúpia kapely Paralyzed (PN), Fat Kit (PD), Genuine Jacks(NM). O 19-tej zatancuje skupina Heroes a pred ôsmou večer začne hlavný program v podaní kapiel Nvmeri (BA), Modré Hory (BA), UNDERTREES (FR,KE), Gramophone brothers (BA), Emonoizboyz (BA) a DJ Reverend(BA). Samozrejmosťou bude ohňová šou a púšťanie lampiónov šťastia po vode, ktoré sú súčasťou večerných vystúpení. Tešiť sa môžete tiež na VJing, teda premietanie ako súčasť vystúpenia jednej z kapiel, v podaní RETART.

[youtube width=“560″ height=“360″]http://www.youtube.com/watch?v=ohmIjdqonXk[/youtube]

Na toto sa môžete tešiť – skupina UNDERTREES.

„Celý priestor bude na jeden večer zmenený na nepoznanie. Našim cieľom je aby sa návštevníci cítili čo najlepšie, tomu budú prispôsobené rôzne druhy posedení, osvetlenie, taktiež občerstvenie bude prispôsobené tak deťom ako dospelým, mäso-žrútom ako vegetariánom. Súčasťou priestoru bude šapitó – pre prípad horšieho počasia a k nemu pričlenená čajovňa,“ informovali organizátori.

Tento raz bude program pokračovať aj v nedeľu. Od desiatej dopoludnia sa opäť rozbehnú workshopy pre deti a rodiny, chystá sa brunch – piknik, popoludní je naplánovaná literárna čítačka v spolupráci s Centrom knihy, vystúpi divadlo drumben a uskutoční sa taktiež cyklistická jazda mestom – Bercajgel, ktorú zastreší trnavský Peco bikes. Jej súčasťou bude tiež druhý ročník súťaže o Najkrajší bicykel Piešťan zastrešený OZ Pro Civitate. Na nedeľný večer chystajú organizátori jedno špeciálne prekvapenie.

lidozur1Celé podujatie organizuje OZ Chyť sa roboty v spolupráci s mestom Piešťany, Povodím Váhu, Kúpeľmi Piešťany, klubom a kultúrnym centrom Žiwell, MFF Cinematik 2013 a OZ Pro Civitate.

Ďalšie informácie a aktuality nájdete na www.facebook.com/Lidozur2013.

-inf-

Populárne články