Connect with us

Kultúra

Pavol Hammel predstaví nový album, zahrá aj „Best of“ a prinesie tiež svoje obrazy

Published

on

Reklama

Zvonky zvoňte, Na II. programe sna, Medulienka, Učiteľka tanca… – hity Pavla Hammela či Prúdov oslovovali niekoľko generácií, a stále majú čo povedať všetkým milovníkom dobrej hudby. Počas jarného turné k novému albumu, na ktorom Hammel opäť spolupracoval s textárskymi hviezdami ako Kamil Peteraj, Milan Lasica a Vlado Slivka, sa zastaví aj v piešťanskom Dome umenia. Na koncerte vo štvrtok 7. apríla o 19,00 h nebudú chýbať okrem noviniek i všetky jeho „Best of“ skladby. Pre domácich a návštevníkov má však prichystaný ďalší bonus – výstavu svojich obrazov, ktorú otvorí osobne pred vystúpením.

Svoj v poradí už 37. album pod názvom Z pekla šťastie vydal Pavol Hammel koncom minulého roka. Textársky sa na ňom podieľali Kamil Peteraj, Milan Lasica a Vlado Slivka. Okrem noviniek na rovnomennej koncertnej šnúre zahrá všetky pesničky, ktoré sám radí medzi „Best of“. Na turné ho bude sprevádzať kapela, zložená z vynikajúcich a Hammelovi hudobne blízkych muzikantov, v obsadení: Juraj Burian – gitary, Petr Tichý – kontrabas, Vítek Pospíšil – klávesy, Michal Pajdiak – bicie a ako špeciálny hosť sa turné zúčastní aj Andrea Zimányiová – spev. K tisícke doteraz odohraných koncertov tak pridá tento rok tridsiatku ďalších na Slovensku aj v Českej republike.

Reklama

Spevák a skladateľ sa na hudobnej scéne pohybuje už viac ako polstoročie a málokto ju poznamenal tak významne ako práve on. Začiatkom 60-tych rokov založil legendárnu skupinu Prúdy a postupne s ňou vydal nezabudnuteľné a do dnešných dní kritikou i fanúšikmi vysoko oceňované albumy Zvonky zvoňte, Zelená pošta, Na II.programe sna, Šľahačková princezná, Stretnutie s tichom, Čas malín a ďalšie. S Mariánom Vargom sa ako autori hudby podpísali aj pod prvý slovenský rockový muzikál Cyrano z predmestia.

mp-12-14-12-78928Pavol Hammel je aj autorom hudby úspešného baletu pre Slovenské národné divadlo Everest.  No v pamäti väčšiny z nás sa, napriek šírke záberu jeho činností,  pri vyslovení mena Pavol Hammel okamžite rozozvučia hity ako Medulienka, Čierna ruža, Smutná ranná električka, Mladosť, Kamalásky, Cirkus leto, ZRPŠ či Učiteľka tanca. Sú dokladom toho, že ako jedna z najvýznamnejších osobností slovenskej kultúrnej scény bol vždy tvorcom pesničiek, ktoré sa zapísali do zlatého fondu slovenskej populárnej hudby. A zostal ním dodnes.

Reklama

Okrem hudby Pavol Hammel profesionálne pôsobí i v  promotérskej činnosti a je spolumajiteľom úspešnej umeleckej agentúry. V súčasnosti sa amatérsky venuje tiež výtvarnému umeniu a nie je prekvapením, že aj na tomto poli žne úspechy a vystavuje pravidelne doma i v zahraničí. V Piešťanoch otvorí svoju výstavu osobne v Dome umenia pred koncertom vo štvrtok 7. apríla o 17,30 h. Hammelove obrazy si budú môcť pozrieť záujemcovia až do 28. apríla.

Pre spevákových fanúšikov pripravujeme spoločne s agentúrou Dr. Horák aj súťaž o dva lístky na jeho koncert a ešte jedno prekvapenie. Viac už zajtra na www.pnky.sk.

HAMMEL_tour_INFOmail_01

Zdroj: Tlačová správa k turné, www.domumenia-piestany.sk, foto: Vladimír Yurkovič, M. Palkovč – archív PNky

Populárne články