Connect with us

Kultúra

Operu Don Giovanni si môžete vychutnať už v sobotu, známy je aj výherca súťaže

Published

on

Reklama

Dom umenia má na programe v sobotu 22. októbra druhý zo série priamych prenosov z Metropolitnej opery v New Yorku. Milovníci opery si budú môcť vychutnať dielo Wolfganga Amadeusa Mozarta s názvom Don Giovanni v priamom prenose, začiatok je na pláne o 18:55. Dielo zložil skladateľ v roku 1787 na objednávku a na plátne si budete môcť užiť verziu pod taktovkou dirigenta Fabia Luisiho a režiséra Michaela Grandagea. Víťazkou našej súťaže o dve vstupenky sa stáva pani Katarína Maceková z Piešťan.

Správna odpoveď na súťažnú otázku „Kto poslúžil Wolfgangovi Amadeovi Mozartovi ako predloha k napísaniu hlavnej postavy opery Don Giovanni?“ znela, že autorovi bola predlohou postava známeho voľnomyšlienkára a sukničkára Dona Juana.

Reklama

Operný spevák Simon Keenlyside debutuje v Metropolitnej opere v role smilníka v Mozartovom majstrovskom diele, ktoré režíruje Michael Grandage, držiteľ ceny Tony Award. Šéfdirigent Metropolitnej opery Fabio Luisi spolupracuje so skvelým operným obsadením, Hibla Gerzmava sa predstaví ako Donna Anna, Malin Byström ako Donna Elvira, Serena Malfi ako Zerlina, Adam Plachetka ako Leporello, Matthew Rose ako Masetto, Kwangchul Youn ako Komtúr a Rolando Villazón debutuje v inscenácii ako Don Ottavio.

Program:
3 hod. 44 min.
30 min. prestávka

Reklama

18:55 – 19:05 Úvod
19:05 – 20:41 Prvé dejstvo
20:41 – 21:11 Prestávka
21:11 – 22:34 Druhé dejstvo
22:34 – 22:39 Záver

Vstupné:
12,-€ / základné vstupné za jednu vstupenku – 1 predstavenie
6,-€ / zľavnené vstupné za jednu vstupenku – 1 predstavenie pre študentov a dôchodcov, ZŤP a ZŤP-S

-lt/Zdroj, grafika a foto: Dom umenia, Ken Howard-

Populárne články