Connect with us

Šport

Zväz rozhodol, Simančíková ide na olympiádu

Published

on

Reklama

Piešťanská rodáčka Monika Simančíková vlani vybojovala olympijskú miestenku, ale či pôjde aj na olympiádu nebolo do včera jasné. Výkonný výbor Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu napokon rozhodol, že ide.

Monika Simančíková vlani nemala na Slovensku konkurenciu a taktiež na majstrovstvách sveta v Kanade zajazdila svoj životný výsledok, keď sedemnástym miestom medzi ženami vybojovala pre Slovensko olympijskú miestenku. V aktuálnej sezóne však prišiel pokles výkonnosti a v dvoch z troch nominačných pretekov ju zdolala Nicole Rajičová. Práve preto vedenie krasokorčuliarskeho zväzu rozhodlo, že na Majstrovstvá Európy v Budapešti pocestuje Rajičová a ak splní stanovené kritéria, pôjde na olympiádu ona. Nicole v Maďarsku zajazdila najlepší osobný výkon, ktorý znamenal sedemnáste miesto. Na splnenie podmienky zväzu v hodnote technického skóre jej chýbalo 24 stotín bodu.

Reklama

Výkonný výbor sa zišiel v stredu 22. januára večer. Jeho členovia zvážili všetky skutočnosti a dospeli k dohode bez hlasovania. Výsledkom bolo, že na olympiádu do Soči pocestuje Monika Simančíková a na majstrovstvá sveta do Japonska Nicole Rajičová.

Autor: ht

Reklama

Populárne články