Connect with us

Šport

Ženská basketbalová reprezentácia trénuje v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Úspech našich basketbalistiek si všimol realizačný tím a za miesto prvého sústredenia pred majstrovstvami Európy vo Francúzsku vybral pôsobisko Piešťanských čajok. Slovenská reprezentácia trénuje v telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina. Nechýba v nej ani Lucia Krč–Turbová.

[singlepic id=42834 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Podľa trénera Ivana Vojtka bola z dôvodu nedostatku peňazí zrušená tradičná príprava vo Vysokých Tatrách, s iniciatívou prišiel však manažér Piešťanských čajok Miloš Drgoň, ktorý reprezentácii ponúkol sústredenie v našom meste. „Druhou variantnou bola Spišská nová Ves. Treba vyzdvihnúť snahu vedenia dvoch najnovších klubov. Piešťany mali výhodu kvôli vzdialenosti, nakoľko v nedeľu odchádzame na turnaj do Slovinska,“ povedal Ivan Vojtko.

Reklama

REKLAMA

bike-centrum

Tréner nevylúčil, že v budúcnosti osloví aj ďalšie hráčky z piešťanského tímu. „Lucia doteraz vyslovene vynikala, ale je to klub, ktorý má perspektívu. Na Slovensku má ženský basketbal obrovskú perspektívu, čo sa týka presadenia, je aj pred hokejom.“

Slovenky majú na európskom šampionáte ambíciu postúpiť zo skupiny. „Najťažšia je tá skupina. Budeme jedným z najneskúsenejších družstiev, preto iný cieľ ako postúpiť zo skupiny zatiaľ nemáme,“ uzavrel Ivan Vojtko.

[nggallery id=2288]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články