Connect with us

Šport

Zdá sa vám na bicyklovanie vonku už zima? Zašprintujte si v Žiwli

Published

on

Reklama

Piešťanci neodkladajú bicykle ani v chladnom počasí. Bicyklovať sa dá aj vo vnútri. Po úspechu jarného Goldsprintu prichádza jeho jesenná verzia. Podujatie s názvom Sprint 2013 sa uskutoční v sobotu 23. novembra v klube ŽiWell.

[singlepic id=40982 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Súťažiaci musia bicyklovať najrýchlejšie ako dokážu – to je zmyslom novej športovej disciplíny, ktorej prepadli fanúšikovia bicyklovania po celom svete. Organizátori chcú nadviazať na úspech, ktorý malo toto podujatie v Piešťanoch na jar. Medzi troma desiatkami súťažiacich boli vtedy najlepší veslári Matej Šmída a Richard Vančo.

Aj tentoraz sa bude súťažiť v disciplínach Individual Sprint – klasický goldsprint v kategóriách mužov a žien. V priebehu 2 hodín si účastníci zajazdia kvalifikačné časy a 16 najlepších časov postúpi do vyraďovacích súbojov 1 proti 1.

Reklama

Novinkou bude Team Sprint. Tímy sa budú skladať z troch mužov a jednej ženy. Každý člen tímu si zajazdí kvalifikačný čas v šprinte na 500 m, tieto časy sa zrátajú a z výsledných časov sa určí poradie. Najrýchlejší postúpia do finále, kde pôjdu jednotliví členovia tímov jazdy proti sebe a nakoniec sa sčítajú časy a určí víťazný tím.

Kvalifikácia sa začína o 17.00 h. Nasledovať budú vyraďovacie súboje a o 20.00 h veľké finále.

Ceny do súťaže venovali: SlowatchPeco BikesRetartDescente,Vinárstvo Zemianske SadyŠourúmRoyal Fixi Klub Budapest.

(inf)

Populárne články